POSLE NEKOLIKO GODINA ĆUTANJA Tomislav Karadžić potpuno OTVORENO pričao o trenutnom stanju u Partizanu!
Foto: Dado Đilas

EKSKLUZIVNO ZA KURIR

POSLE NEKOLIKO GODINA ĆUTANJA Tomislav Karadžić potpuno OTVORENO pričao o trenutnom stanju u Partizanu!

Fudbal -

Tomislav Karadžić prvi put posle nekoliko godina u javnosti otvoreno govori za Kurir o aktuelnom stanju u FK Partizan.

Trenutna pozicija crno-belih u Superligi, treće mesto iza Crvene zvezde i niškog Radničkog, kao i minus 11 u odnosu na crveno-bele činjenice su koje ne prijaju čuvenom Toletu.

Dok je Karadžić bio predsednik Partizana, a posebno u godinama posle njega, klub je bio dominantan u domaćem prvenstvu, finansijski i sportski stabilan.

Tole nije bio kritički i negativno nastrojen prema sadašnjim čelnicima koji vode klub iz Humske, štaviše, uputio im je reči podrške.

Kako ste, gospodine Karadžiću?

- Sjajno!

Možemo li da pričamo malo o FK Partizan?

- Hajde da probamo!

Kako vam se čini Partizan danas, deluje da ne može gore?

- Može gore, a može i bolje. Uvek može gore!

Gde je uzrok problema u FK Partizan za ovako lošu sezonu?

- Pa, dobro... Biće to bolje. Trenutak je takav. Dešava se to u fudbalu. I dalje verujem da Partizanove šanse nisu male. I dalje mogu da se bore za vrh tabele. Ja se iskreno nadam da će to tako biti.

Šta mislite o izjavi golmana Vladimira Stojkovića da Partizan nema tim?

- Ne bih mogao to da kažem. Gledao sam derbi i video te iste momke koji su tu utakmicu sjajno odigrali. Reč je o istim igračima. Zašto ih osuđivati i pričati da tu nema kvaliteta.

Šta mislite o Bati Mirkoviću kao treneru?

- Bata Mirković i Petrić su, po mom mišljenju, dobra rešenja!

Kako vidite igrački kadar Partizana, dosta se priča da mnogi o njih nemaju kvalitet za crno-beli dres?

- Mislim da Partizan sada ima dobrih igrača. Ne mogu da poverujem u priču da je urađena loša selekcija i da nema kvaliteta. Uvek su postojali neka atmosfera i neki ambijent. Zašto to sada nije tako, ne znam. U svakom slučaju, reč je o dobrim igračima i dobrim momcima. Treba samo biti strpljiv!

Posle remija kod kuće protiv Napretka, Partizan ide na teško gostovanje Čukaričkom, a kvota na pobedu tima Bate Mirkovića je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Čukarički - Partizan.

Može li Partizan u trećoj fazi posle podele bodova da stigne Crvenu zvezdu, kao pre dve godine?

- Važno je da Partizan dobro igra. Ako ne može da osvoji titulu, da barem uzme Kup. Da se pripremi za evropska takmičenja i sledeću sezonu. To treba da bude prioritet - zaključio je Karadžić.

Neću da kritikujem upravu Šta mislite o čelnicima Partizana i njihovoj odgovornosti? - Dugo sam u fudbalu i nikada nisam bio kritičar na neko postojeće stanje - bio je više nego korektan Tomislav Karadžić.

Saši Iliću pripada budućnost

Može li veteran Saša Ilić kao legenda kluba da bude još od pomoći crno-belima? - Kako vidim, on je još u igračkom pogonu. Mogu slobodno da kažem - budućnost će pripadati Saletu!

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track