MIODRAG BELODEDIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Igrao sam nameštene mečeve! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Legenda Zvezde o fudbalskim muljanjima

MIODRAG BELODEDIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Igrao sam nameštene mečeve! (VIDEO)

Fudbal -

Dvostruki osvajač Kupa šampiona naveo da je dok je nosio dres Steaue bio akter dva duela koji su morali da budu završeni bez pobednika

Legenda Crvene zvezde i rumunskog fudbala Miodrag Belodedić (54), čovek koji je dva puta osvajao titulu prvaka Evrope, objasnio je u razgovoru za sajt gsp.ro kako to izgleda kada se nameštaju fudbalske utakmice.

U danima kada smo svedoci da je sve više i više u najmanju ruku spornih utakmica, a za sve one koji i dalje veruju da u fudbalu nema nameštanja, Belodedić je otkrio kako je moguće uticati na razvoj situacije na terenu, a da to niko ne primeti. Direktno i bez dlake na jeziku priznao je i da je bio akter meča koji je morao da bude završen nerešenim rezultatom!

- Utakmica između Steaue i Kluža pre mnogo godina morala je da bude završena nerešeno. Isto tako i sa Bistricom, dogovoreno je bilo da nema pobednika. Utakmicu počinjete sa normalnim stavom, igrate čisto na početku. Ne dozvoljavate rivalu da postigne gol. Borite se i ukoliko možete da date gol, vi ga i date. Ali onda morate da pustite da i protivnik postigne gol - rekao je Belodedić, pa odgovorio na pitanje novinara kako se to igrač ponaša kad pušta protivnika da da gol. - Postoji mnogo načina. Mnogo! Kad su korneri, slobodni udarci. Novinar je pitao i da li je caka u ostavljanju više prostora napadačima... - Pa da. Ne napadate ih. Umesto da krenete na loptu, vi je čekate da dođe. I čekate, čekate, čekate... Napadač se okrene i šutne, a vi dignete stopalo malo više kako bi lopta mogla da prođe ispod... I navijači ne shvate da je namešteno - poručio je legendarni fudbaler i poručio da nikada nije igrao utakmicu u kojoj je njegov tim "morao da izgubi".

Idealan tim u izboru Belodedića

Dobio je Miodrag Belodedić interesantan zadatak da izabere najboljih 11 fudbalera. Idealan tim po njegovom izboru iznenadio je mnoge: Dukadam - N. Ungureanu, Ramos, Belodedić, Klein - Lakatuš, T. Stojka, Mihajlović, Hadži - Van Basten, Gulit.

Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track