HRVATI I DANAS LUDI ZA SRBINOM! Džajić: U Zagrebu su me dočekali kao Nejmara!
Foto: Nebojša Mandić

stvarno legenda

HRVATI I DANAS LUDI ZA SRBINOM! Džajić: U Zagrebu su me dočekali kao Nejmara!

Fudbal -

Da se kojim slučajem Crvena zvezda i zagrebački Dinamo sastanu u Evropi, srpski klub bi pobedio hrvatski, mišljenje je Dragana Džajića.

Legenda YU fudbala srećan je što se dobar i kvalitetan fudbal igra na prostorima bivše zajedničke zemlje, a u Zagrebu je svojevremeno dočekivan kao Nejmar.

Dragan Džajić ugostio je novinarsku ekipu hrvatskog Večernjeg lista u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić" i bez ustezanja pričao o srpskom i hrvatskom fudbalu danas.

- Utakmica između Zvezde i Dinama može se dogoditi samo ako nas žreb spoji u Evropi, sve je drugo nerealno. Voleo bih da vidim tu utakmicu, zašto ne? Igrale su već i Srbija i Hrvatska i što je bilo? Ništa. Pobedili ste, malo se sladili i to je to. Teško mi je predvideti ishod, ali mislim da bi Zvezda pobedila - rekao je Džajić.

Potom se Džajić dotakao Zagreba, odnosno kako je dočekivan u glavnom gradu Hrvatske.

- U Zagrebu sam bio više puta, u Splitu ne, iako su me zvali tamošnji veterani. Do utakmice Jugoslavije i Švedske moj odnos sa Zagrebom bio je rivalski. Neko mi je aplaudirao, neko zviždao, ja sam bio izložen, ništa neugodno. Ali posle te utakmice se sve promenilo. Kad god bih dolazio u Zagreb, to bi bilo kao kad bi sada došao Nejmar.

Hrvate je interesovalo odakle poštapalica u bivšoj Jugoslaviji "ima para kao Džajić".

- Ha-ha! Naročito ovde u Srbiji. Pa i sada kad dođem na granicu i predam pasoš, pitaju me: "Je l' još vredi ona, ima para ko Džajić". Neverovatno! Ne znam ko je to proturio, ali do dandanas me to prati. Voleo bih da je tako... Bio sam sportista od glave do pete. Voleo sam da se lepo obučem, vozim dobre automobile, od BMNj, Mercedesa, Pežoa...

Džajić se dotakao i priče o reprezentaciji bivše države koja bi bila sastavljena od današnjih igrača iz nekada bratskih republika.

- To me često pitaju u inostranstvu. Govre mi "niko ne bi mogao da vas pobedi". Pitanje je ko bi vodio taj tim, kakav je stručnjak, što ima u glavi. Većina igrača nadilazi međunacionalne tenzije. Ali nije se lako dići iznad toga, ako vas truju tamo gde živite, oni koji vode opštu politiku. Bio je rat, mnogi su nekog izgubili.

Dotakao se i učinka Hrvata na SP u Rusiji, a zagrebačkog novinara zanimalo je i da li je Džajić navijao za "kockaste".

- Hrvatska ima dobre igrače. Jesam li navijao, to je moja stvar i glupo je o tome pričati. Cenim vaš uspeh. Kapa dole! Treba imati i sreće. Koliko ste je imali do finala, toliko je tog dana niste. To je fudbal. Ostaje zapisano, istorijski uspeh - zaključio je Džajić.

Srbi nemaju kult reprezentacije

Džajić nije mogao da dokuči zašto Hrvati kao reprezentacija imaju uspeha na međunarodnoj sceni, za razliku od Srba. - U Srbiji takođe ima dobrih igrača. Hrvati imaju kult, ali ne samo kult. Nije to samo "ja volim Hrvatsku pa ću zbog nje poginuti". I tu vole Srbiju. Negde ste vi našli pravu žicu, a koja je to... Ne zna niko.

Platio bih za Mesija

Dragan Džajić je i Hrvatima otkrio da obožava Lea Mesija. - Volim da vidim dobru utakmicu i dobrog igrača. Kad gledam Mesija, kao da gledam najbolji film. Toliko sam njime bio fasciniran da bih, kad bih kod kuće seo u fotelju i kad bi mi neko rekao moraš da platiš 30 evra da ga gledaš, ja to i učinio. Nekad tako kad vidim da je stadion pun, pomislim, e, da mi je igrati.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track