PRVA LESTEROVA UTAKMICA POSLE POGIBIJE VLASNIKA VIŠAJA: Fudbal nam nije na pameti, ali igraćemo za predsednika!
Foto: Reuters

TUGA NA KING PAUERU

PRVA LESTEROVA UTAKMICA POSLE POGIBIJE VLASNIKA VIŠAJA: Fudbal nam nije na pameti, ali igraćemo za predsednika!

Fudbal -

Trener Lestera Klod Puel rekao je danas da "nije važan" rezultat predstojeće utakmice sa Kardifom, prve otkako je vlasnik tog fudbalskog kluba poginuo u padu helikoptera.

Predsednik Lestera Višaj Šrivadanapraba i još četiri osobe poginule su u subotu uveče kada se njegov helikopter srušio ispred stadiona King Pauer, posle utakmice sa Vest Hemom.

Puel je rekao da su igrači Lestera odlučili da igraju utakmicu sa Kardifom, u subotu.

"Ove nedelje nam fudbal nije bio na pameti. Ali, za vikend, kao i u narednim utakmicama, igraćemo da odamo poštu čoveku koji je učinio mnogo za ovaj klub. Rezultat nije važan, ali naša želja, naši postupci da odamo poštu našem predsedniku su najvažnije stvari. Posle onoga što sam video na terenu, uveren sam da će moji igrači dati sve od sebe", rekao je Puel, preneli su britanski mediji.

Lester je juče kao domaćin trebalo da igra protiv Sautemptona u Liga kupu, ali je utakmica odložena.

Golman Lestera Kasper Šmajhel bio je jedan od prvih igrača koji su došli na mesto nesreće.

"On je proživeo to, video je mnoge stvari. Kasper, kao i ostali igrači, ima istoriju sa predsednikom i svi oni su utučeni. Imamo odgovornost prema uspomeni i poslu koji je obavljao predsednik. To su bile Kasperove prve reči, imamo odgovornost", naveo je Puel.

Sve utakmice u Premijer ligi predstojećeg vikenda počeće minutom ćutanja, a igrači će nositi crni flor.

Puel je konferenciju za medije počeo tako što je pročitao saopštenje.

"Ovo je, bez sumnje, bila jedna od najtežih nedelja u istoriji fudbalskog kluba. Tragični gubitak pet života ostavio nas je nemim i u šoku. Višaj je ostavio viziju i legat", rekao je on.

Francuski trener dodao je da je igračima i stručnom štabu klub ponudio savetovanje, a da je u ponedeljak održan sastanak na kome su svi mogli da razgovaraju o trenutnoj situaciji.

Takođe, igrači su mogli da izaberu da li će u utorak trenirati, a Puel je rekao da su svi trenirali.

"Nisam bio iznenađen, ali fantastičan je osećaj videti sve moje igrače na terenu. Svi su bili spremni da treniraju i da pruže 100 odsto u čast našem predsedniku", dodao je on.

Šrivadanaprabina sahrana će početi u subotu na Tajlandu i mogla bi da traje cele nedelje, a igračima će biti omogućeno da prisustvuju.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track