TUMBAKOVIĆ VERUJE U SVOG UČENIKA: Bata će od zime početi da menja Partizan!
Foto: Vladimir Šporčić

Trofejni trener o krizi voljenog kluba

TUMBAKOVIĆ VERUJE U SVOG UČENIKA: Bata će od zime početi da menja Partizan!

Fudbal -

Aktuelni selektor Crne Gore jedini izlaz iz loše situacije vidi u velikom radu i dovođenju novih igrača u zimskoj pauzi

Najtrofejniji trener Partizana Ljubiša Tumbaković veruje da će crno-beli s njegovim "đakom" Zoranom Batom Mirkovićem pronaći izlaz iz trenutne situacije, o čijoj težini najbolje govore podaci: četiri remija i jedna pobeda na poslednjih pet utakmica, a razlika u odnosu na Zvezdu "+13" bodova.

Popularni "Tumba" ističe da je potrebno vreme i veliki trud, da nema čarobnih štapića.

Da li ste mogli naslutiti ovoliko problema u igri Partizana?

- Nije ovaj rasplet za mene neočekivan. Obično se prvenstvo razvije u pravcu koji mu odredi početak. Ova godina nije dobro počela i zato će biti prazna, ali verujem da će Bata Mirković dosta toga promeniti nabolje. Već je bolje, bez obzira na to što rezultati nisu prisutni. Pitanje je trenutka kad će doći i oni - kaže Tumbaković i dodaje:

- Napravljena je selekcija bez sadašnjeg trenera. On mora voditi igrače koje nije pripremao niti ih je angažovao. Uprkos tome, neke njegove utakmice su bile fantastično postavljene i vođene. Mislim na meč s Dancima, Bešiktašem i derbi. Kad se Partizan bude stabilizovao pravljenjem dopunske selekcije, doći će i pobede.

Kako vam se čini podatak da je ove sezone do 60. minuta Partizanova gol razlika 22:8, a da je od 60. do 90. minuta - 8:7?

- Podatak je interesantan. Prva asocijacija je da ekipa nije fizički spremna. Druga stvar je psihološki momenat ekipe, koji je, po mom uverenju, dominantniji. Pre bih rekao da ekipa polako gubi sigurnost. Oni su prvi na ovim prostorima uveli sistem "katapult", preko kojeg bi lako došli do tog zaključka o nespremnosti. Treba, mislim, povesti računa o psihologiji, a dosta toga će biti rešeno dolaskom novih kvalitetnih igrača u zimskom prelaznom roku. Takođe, imajte na umu da Partizan ne gubi! Protiv Čukaričkog je odigrano jedno uverljivo poluvreme. Postignut je gol ranije, kontrola lopte bila je veoma dobra, prečka i šanse, pa čak i u drugom poluvremenu nije to bilo loše. Ipak, izgubljena sigurnost donese šansu i gol rivalu, a onda se dođe u situaciju da, kao Čukarički, protivnik dobije i priliku za pobedu.

GOL RAZLIKA PARTIZANA

22:8 do 60. minuta 8:7 od 60. do 90. minuta

Bože moj, igraće se fudbal i dalje

Koliko Zvezdini rezultati obeshrabruju crno-bele?

- Naiđe period kad jednoj ekipi sve ide, i suprotno, kad drugoj ekipi ništa ne ide. Očigledno je da se Partizan nalazi u jednom prostoru iz kojeg se može izaći samo velikim radom, za koji sada ne postoji vreme zbog takmičenja, ali doći će. Bože moj, igraće se fudbal i sledeće sezone.

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track