Najnovije vesti

RAZORILI STE MI SRBIJU! Poruka Nemanje Matića izazvala tektonske potrese na Ostrvu! EVO ŠTA JE SRBIN PORUČIO ENGLEZIMA (FOTO)
Foto: Reuters

BRITANIJA BRUJI

RAZORILI STE MI SRBIJU! Poruka Nemanje Matića izazvala tektonske potrese na Ostrvu! EVO ŠTA JE SRBIN PORUČIO ENGLEZIMA (FOTO)

Fudbal

Nemanja Matić napravio je pravu pometnju u Velikoj Britaniji zbog odluke da ne nosi cvet maka koji simbolizuje stradanje britanskih vojnika.

Nemanja Matić, reprezentativac Srbije i vezista Mančester junajteda, jedini je fudbaler koji nije hteo da na duelu između "crvenih đavola" i Bornmuta (2:1) nosi cvet maka, čime bi bila odata počast britanskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu, ali i NATO vojnicima.

Dan posle bure na Ostrvu, oglasio se i srpski fudbaler koji je imao jasnu poruku za Engleze.

foto: AP

"U potpunosti prepoznajem zašto ljudi nise 'makove', poštujem svako pravo da to čine i imam razumavanje za sve koji su izgubili najmilije zbog ratnih sukoba. Međutim, sve to je za mene samo podsetnik na napad koji sam lično osećao kao 12-godišnji dečak koji živi u Vrelu, kada je moja zemlja razorena1999. godine tokom bombardovanja. Iako sam to ranije radio, ne razmišljajući, sada ne osećam da je ispravno da nosim 'mak' na dresu. Ne želim da uvredim bilo koga, svi smo proizvod sopstvenog vaspitanja i to je lični izbor. Nadam se da razumete moje razloge sada kada sam ih objasnio i nadam se da sada mogu da se koncentrišem na mečeve koji nam predstoje", napisao je Nemanja Matić na društvenim mrežama.

foto: Pritnscreen/Instagram

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...