UB PONOSAN NA NEMANJU MATIĆA: Srpski fudbaler posle odbijanja da nosi cvet maka osvanuo na bilbordima (FOTO)
Foto: Kurir

CENE GA

UB PONOSAN NA NEMANJU MATIĆA: Srpski fudbaler posle odbijanja da nosi cvet maka osvanuo na bilbordima (FOTO)

Fudbal -

Bilbordi sa likom Nemanje Matića osvanuli su u Ubu posle odbijanja srpskog fudbalera da nosi cvet maka na dresu Mančester junajteda.

Nemanja Matić odbio je da na prvenstvenom meču sa Bornmutom nosi na dresu Mančester junajteda simbolizovan prikaz cveta maka što je izazvalo veliku pažnju kako britanske, tako i srpske javnosti.

foto: AP

"U potpunosti prepoznajem zašto ljudi nise 'makove', poštujem svako pravo da to čine i imam razumavanje za sve koji su izgubili najmilije zbog ratnih sukoba. Međutim, sve to je za mene samo podsetnik na napad koji sam lično osećao kao 12-godišnji dečak koji živi u Vrelu, kada je moja zemlja razorena1999. godine tokom bombardovanja. Iako sam to ranije radio, ne razmišljajući, sada ne osećam da je ispravno da nosim 'mak' na dresu. Ne želim da uvredim bilo koga, svi smo proizvod sopstvenog vaspitanja i to je lični izbor. Nadam se da razumete moje razloge sada kada sam ih objasnio i nadam se da sada mogu da se koncentrišem na mečeve koji nam predstoje", napisao je Nemanja Matić na društvenim mrežama.

Ceo slučaj izazavao je oduševljenje kod Ubljana koji su lik Nemanje Matića stavili na bilborde kako bi pokazali koliko su ponosni na svog sugrađanina.

1 / 3 Foto: Kurir

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track