PIŽON I ŠESTIĆ ODUŠEVLJENI TRIJUMFOM NAD LIVERPULOM: Tradicija i očuvanje istorije čine klub velikim, a Crvena zvezda to jeste
Foto: Starsport©

UŽIVALI

PIŽON I ŠESTIĆ ODUŠEVLJENI TRIJUMFOM NAD LIVERPULOM: Tradicija i očuvanje istorije čine klub velikim, a Crvena zvezda to jeste

Fudbal -

Pobeda nad Liverpulom podsetila je zvezdaše na slavna vremena, period kad su pred crveno-belima redovno padali najbolji klubovi Evrope, a novim stranicama klupske istorije sa tribina stadiona "Rajko Mitić" radovale su se i legende koje su na travnatom tepihu gradile fudbalske temelje Crvene zvezde.

Treća pobeda nad klubom sa Enfilda u bogatoj istoriji obradovala je mnoge, a Vladimir Petrović Pižon prisetio se dva duela u kojima je sa saigračima 1973. godine u tadašnjem Kupu evropskih šampiona pobedio aktuelnog rivala.

- Istorija se ponovila i još jednom se potvrdilo da nam odgovaraju engleski klubovi. Igrali smo dobro, borbeno, a veliki udeo imala je publika koja je još jednom bila 12. igrač. Bilo je zadovoljstvo izaći na teren, prisetiti se uspeha iz igračkih dana i ujedno dati motiv više ekipi Vladana Milojevića da napravi iznenađenje. Tradicija i očuvanje istorije čine klub velikim, a Zvezda to jeste. Potvrdili smo to i na ovoj utakmici – rekla je četvrta Zvezdina zvezda.

Pred raspoloženim šampionom Srbije rival je imao potpuno inferiornu ulogu.

- Liverpul je za vikend igrao veoma težak meč protiv Arsenala, a sigurno je i prethodna pobeda nad Zvezdom uticala da se opuste pred novi susret. Iskoristili smo šansu i napravili podvig za pamćenje. Veoma sam se obradovao pobedi. Uz uspeh u Salcburgu ovo je najveće dostignuće od 1991. godine. Za ovakve trenutke se živi i na njima se pravi ime. Tek će u periodu koji predstoji Pavkov i ostali igrači shvatiti sta su postigli i koliko će im se život promeniti. Ova godina je izuzetno berićetna, donela nam je priliku da se sa zadovoljstvom prisetimo slavnih dana – istakao je sa ponosom Petrović.

Emocije nije skrivao ni Miloš Šestić. Nekadašnji napadač sa osmehom na licu je ispratio uspeh sledbenika.

- Znao sam šta mogu da donesu Marakana i Beograd. Ko god uđe u „rupu“ ne piše mu se dobro. Možda smo se malo uplašili u uvodnim kolima, ali smo uspeli da pred svojim navijačima osvojimo četiri boda i ravnopravno uđemo u završnicu trke za proleće u Evropi – naglasio je legendarni ofanzivac.

Osvrt na igre voljenog kluba kod Šestića je probudio zadovoljstvo.

- Dobro smo odigrali i u Liverpulu, al smo nesmotreno, za pet minuta, primili dva gola. Pred domaćom publikom smo bili još bolji i zasluženo slavili. Upoznali su Englezi sad crveno-belu publiku, ali i Pavkova, Borjana , Savića... Prizivamo slavne dane i očigledno da se vraćaju. Neophodno je da nastavimo da igramo kao do sad, bez straha, svesni da smo već sad napravili više nego što su mnogi očekivali. Predviđali su da nećemo uzeti bod, postići gol, a evo gde smo dva kola pre kraja grupne faze – rekao je strelac gola za Zvezdu u finalu Kupa UEFA protiv Borusije Menhengladbah 1979. godine.

(FK Crvena zvezda, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track