Najnovije vesti

FIFA objavila dokaze, Avelanž primao mito
Foto: REUTERS

skandal

FIFA objavila dokaze, Avelanž primao mito

Fudbal
Dokument takođe pokazuje da je Avelanž dobio mito od 1,5 miliona švajcarskih franaka (tada oko milion dolara) 1997. godine. Plaćanja koja se, kako se navodi, "pripisuju" ovoj dvojici Brazilaca iznose ukupno 22 miliona švajcarskih franaka

ŽENEVA - Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je dokument koji potvrđuje da su njen nekadašnji predsednik Žoao Avelanž i predsednik nacionalnog saveza Brazila Rikardo Tešeira primili milione dolara mita. FIFA je objavila dosije švajcarskog suda u kome se detaljno navodi kako je Tešeira od marketinške agencije ISL dobio najmanje 12,74 miliona švajcarskih franaka (sada 13 miliona dolara) u periodu od 1992. do 1997. godine. Ta agencija je bankrotirala 2001. godine.

Dokument takođe pokazuje da je Avelanž dobio mito od 1,5 miliona švajcarskih franaka (tada oko milion dolara) 1997. godine. Plaćanja koja se, kako se navodi, "pripisuju" ovoj dvojici Brazilaca iznose ukupno 22 miliona švajcarskih franaka, a trajala su u periodu od 1992. do 2000. godine.

FIFA je objavila dokument nekoliko sati pošto je Vrhovni sud Švajcarske presudio da mediji treba da dobiju sve detalje slučaja ISL.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...