NEJMAROVO ĆUTANJE OD 2,5 MILONA EVRA: Pogledajte neverovatne kauzule koje u ugovorima imaju zvezde Pari Sen Žermena (VIDEO)
Foto: Reuters

OSTAĆETE U ČUDU

NEJMAROVO ĆUTANJE OD 2,5 MILONA EVRA: Pogledajte neverovatne kauzule koje u ugovorima imaju zvezde Pari Sen Žermena (VIDEO)

Fudbal -

Najskuplji fudbaleri Pari Sen Žermena Nejmar, Mbape Kavani... u ugovorima imaju neke od najneverovatnijih klauzula.

Francuski mediji do dodataka u ugovorima pojedinih fudbalera "svetaca". Tako, na primer, Nejmar na njegovu ionako basnoslovnu godšnju platu (30 miliona evra) ima bonus od 375.000 evra ako pre i posle svake utakmice pozdravi navijače.

U nekim sredinama to je normalna stvar za svakog igrača (uzmimo samo Zvezdu kao primer i pevanje sa navijačima posle gotovo svake utakmice), ali ne i za Brazilca kome je, izgleda, potrebna novčana stimulacija za svaku aktivnost u klubu.

Takođe, u ugovoru Brazilca stoji još jedna zanimljiva stavka: bonus od 2,5 miliona evra po sezoni ako tokom iste ne kritikuje odluke trenera Tomasa Tuhela. Možda baš zbog toga do sada nismo čuli Nejmara da je rekao nešto protiv nemačkog stručnjaka.

Kako bi sačuvali renome kluba, katarske gazde su maltene svim najvažnijim igračima uneli uguvoro bonuse za "druženje" sa navijačima posle utakmica, u slučaju Edinsona Kavanija on je duplo veći nego kod Nejmara. Urugvajcu je zagarantovano dodatnih 840.000 evra ako ispoštuje pristalice pre i posle mečeva Lige 1 i Lige šampiona

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track