NESTVARNI PROMAŠAJI I BOMBA IVANOVIĆA OBELEŽILI MEČ U HUMSKOJ! Sigurna pobeda Partizana protiv Radnika! (VIDEO)
Foto: Starsport©

Superliga

NESTVARNI PROMAŠAJI I BOMBA IVANOVIĆA OBELEŽILI MEČ U HUMSKOJ! Sigurna pobeda Partizana protiv Radnika! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik na svom terenu 2:0 u 16. kolu Superlige Srbije.

1 / 11 Foto: Starsport©

Strelci su bili Rikardo Gomeš u 42. minutu i Đorđe Ivanović u 89. minutu utakmice.

Partizan je tako nakon serije remija zabeležio i drugu pobedu u nizu. Crno-beli su uspeli da se revanširaju Radniku za jedini poraz u sezoni.

Crno-beli su u finišu prvog poluvremena uspeli da prevare disciplinovanu odbranu Radnika. Nemanja Nikolić je u 42. minutu proigrao Marka Jankovića na desnom boku, koji je poslao loptu u prostor ka Rikardu Gomešu, a napadač Partizana prevario je golmana i potom poslao loptu u mrežu Radnika.

Početkom drugog poluvremena Partizan je bio sve konkretniji. Ređale su se šanse kao na traci. Ostaće upamćen neverovatan promašaj Nikolića, koji sa tri metra udaljenosti nije uspeo da pogodi praznu mrežu.

Situacija se ipak promenila u 89. minutu kada je Đordje Ivanović posle jedne dubinske lopte šutirao sa ko 15 metara levo iskosa i preciznim udarcem postavio konačan rezultat.

Vicešampion Srbije zabeležio je devetu pobedu u šampionatu i posle šesnaest odigranih utakmica imaju 33 boda, četiri manje od Radničkog i deset od Crvene zvezde.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE, SIGURNA POBEDA PARTIZANA 2:0

90. minut - Igraće se još tri minuta.

89. minut - GOL! PARTIZAN VODI 2:0! Strelac je Đorđe Ivanović! Spektakularn gol Ivanović!

80. minut - Strelac jedinog gola na meču napušta igru. Ivanović će zameniti Rikarda.

73. minut - Ređaju se promašaji crno-belih. Rikardo je ponovo pokušao da iznenadi Vasljevića ali bio je neprecizan.

69. minut - Izlazi Đerlek, ulazi Enake.

62. minut - Sjajna šansa za crno-bele! Rikardo je glavom pokušao da smesti loptu u mrežu, ali Stevanović reaguje u poslednji čas.

foto: Starsport©

61. minut - Pokušao je Janković sa distance. Lak posao za sjajnog golmana Vasiljevića.

52. minut - Neverovatna odbrana Vasiljevića. Rikardo je imao jedan na jedan sa golmanom, ali sjajni čuvar mreže Radnika fantastično je reagovao!

foto: Starsport©

49. minut - Promašaj sezone! Neverovatno šta je Nikolić uspeo da promaši! Sa dva metra sam kao duh ispred gola... prebacio je loptu preko prečke. Neverovatno!

46. minut - Oštro su krenuli gosti od samog strarta drugog poluvremena. Stojanović je pokušao iz daljine, ali njegov šut je u poslednjem trenutnku izblokirao Svetozar Marković.

foto: Starsport©

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Partizan posle prvih 45 minuta vodi sa 1:0. Strelac jedinog gola u dosadašnjem delu meča bio je Rikardo.

foto: Starsport©

42. minut - GOL! PARTIZAN VODI 1:0, STRELAC JE RIKARDO! Janković je sjajno uposlio Rikarda, koji uspeva uz dosta sreće da obiđe golmana Vasiljevića i prosledi luptu u mrežu!

31. minut - Izmena u Partizanu! Danilo Pantić je napustio igru, zamenio ga je Nebojša Kosović.

29. minut - Najbolja prilika za Partizan! Nikolić je sjajno okrenuo dva igrača Radnika i prosledio loptu do Rikarda koji se oslobodio čuvara i uputio udarac, ali golman Vasiljević je sjajno intervenisao.

26. minut - Odličan prodor Zlatanovića... ali nije bilo saigrača da natrči na loptu koju je poslao po zemlji u peterac Partizana. Bila je to najbolja šansa za goste na ovom meču.

19. minut - Nova šansa za Partizan... Rikardo je centrirao lopta se posle intervencije odbrane Radnika odbila do Pantića koji je uhvatio izuzetno snažan volej, ali Žarković je izblokirao taj udarac.

17. minut - Prvi šut ka golu Radnika. Nikolić je šutirao iz okreta sa 20-ak metara udaljenosti, ali lopta je otišla preko gola.

foto: Starsport©

10. minut - Bez šansi u prvih deset minuta igre. Partizan ima posed, ali deluje bezidejno...

2. minut - Od prvog minuta navijači Partizana skandiraju: "Uprava, napolje!"

13:00 - Utakmica je počela

foto: Starsport©
foto: Starsport©

Sastavi timova:

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Pantić, Đerlek, Janković - Nikolić, Rikardo.

RADNIK: Vasiljević - Milovanović, Žarković, Stevanović, Pantelić - Mladenović, Kovačević - F. Stojanović, Nikolić, Keremeh - Zlatanović.

Partizan je trijumfom nad Vojvodinom (2:0) u prošlom kolu prekinuo seriju od tri remija i sada želi da nastavi pobednički niz. Dakle, sve sem pobede i nova tri boda bilo bi ravno katastrofi za crno-bele.

Trener Mirković ima problema sa povredama igrača. Zakarić danas nije u sastavu jer je doživeo peh na treningu, ali bi šansu mogao da dobije Zoran Tošić koji se konačno oporavio.

Radnik u Beograd stiže u dobrom raspoloženju, pošto su u prethodnom kolu ubedljivo savladali Dinamo iz Vranja sa 2:0. Trenutno su 12 na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track