ČUJ OVO! Fudbaler Radnika: Čast mi je što ću igrati za Albaniju!
Foto: FK Radnik Surdulica

crno orao

ČUJ OVO! Fudbaler Radnika: Čast mi je što ću igrati za Albaniju!

Fudbal -

Faton Džemailji koji igra u Surdulici, rodom iz Bujanovca, prihvatio poziv mlade albanske reprezentacije.

Levi bek Radnika iz Surdulice Faton Džemailji igraće narednog vikenda u dresu reprezentacije Albanije, za igrače do 21 godine. Momak rođen u selu Biljača, u opštini Bujanovac debitovaće za mladu albansku selekciju u mečevima protiv Malte.

Posle poziva Fudbalske federacije Albanije, usledilo je i odobrenje uprave Radnika. Faton Džemailji će u periodu od 12. do 20 novembra boraviti u Albaniji i trenirati sa tom reprezentacijom, a potom i odigrati prijateljske utakmice. Levi bek stigao je u Surdulicu u januaru ove godine iz nemačkog bundesligaša Majnca.

- Drago mi je što ću igrati u dresu reprezentacije Albanije i velika mi je čast da se iz Radnika ovako visoko oduprem. Zahvalan sam svim saigračima i ljudima u klubu koji mi daju punu podršku, a posebnu zahvalnost dugujem predsedniku kluba, gospodinu Stanislavu Tončevu, koji je otvoren za svaku saradnju i svima u klubu daje ogromnu podršku u svemu - poručio je preko klupskog portparola Faton Džemailji.

Trener Radnika iz Surdulice Milan Milanović, imao je samo reči hvale za mladog i talentovanog levog beka.

- Faton je mlad, vredan momak koji ima potencijal, a njega treba pretvoriti u kvalitet. Ima odlične sportske atribute i treba mu verovati - rekao je Milanović.

Kako otkrivaju u Radniku iz Surdulice, Džemailiji će 20 rođendan, pošto je rođen 15. novembra 1998. godine, proslaviti u Albaniji. Inače, Džemailji je odigrao samo jednu utakmicu za prvi tim Radnika, i to u Kupu Srbije protiv Radnilkog iz Pirota, kada su Surduličani slavili s rezultatom 5:0, a momak iz Bujanovca upisao 70 minuta na terenu.

Nije prvi Albanac I Zulfiju slavi Surdulicu

Faton Džemailji nije prvi Albanac koji je u poslednje dve decenije igrao u nekom od srpskih klubova. Član Radnika iz Surdulice bio je i Iljaz Zulfiju iz Preševa. Počeo je karijeru u ekipi Dolina, a posle pozajmice u timu Ozrena iz Sokobanje odlučio je da promeni sredinu. Ovog leta je napustio jug Srbije i preselio se u redove Fljamurtarija iz Prištine. Zulfiju je dok je igrao za Radnik išao i na kurs srpskog jezika.

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track