NAJMOĆNIJA ŽENA U SPORTU: Na čelu najjače fudbalske lige sedeće jedna dama! Evo ko je nova šefica Premijer lige
Foto: Profimedia

PL JE U NJENIM RUKAMA

NAJMOĆNIJA ŽENA U SPORTU: Na čelu najjače fudbalske lige sedeće jedna dama! Evo ko je nova šefica Premijer lige

Fudbal -

Jedno od najjačih nacionalnih fudbalskih takmičenja na svetu vodiće žena. Suzan Dinidž imenovana je za novu izvršnu direktorku Premijer lige, doskorašnja globalna predsednica televizije Animal Planet, koja je u sklopu Diskaveri grupe.

Dinidž će novu ulogu preuzeti u januaru 2019. godine, kada se mandat Ričarda Skadamora završava nakon skoro 20 godina na toj funkciji.

Suzan Diniž biće tek treća osoba na mestu izvršnog direktora Premijer lige u 26-godišnjoj istoriji elitnog takmičenja u sadašnjem formatu.

„Uzbuđena sam što sam dobila priliku da se okušam u ovoj fantastičnoj ulozi. Premijer liga je veoma bitna ogromnom broju ljudi. Ona predstavlja sam vrhunac profesionalnog sporta, a imati priliku da predvodite tako dinamičnu i inspirativnu organizaciju prava je privilegija. Uz podršku klubova i kolega jedva čekam da nastavim sa uspesima Premijer lige u predstojećim godinama“, rekla je Suzana Dinidž.

Brus Bak, koji je bio na čelu komiteta koji je doneo odluku o novom generalnom direktoru, izjavio je da je Dinidž „izvanredan izbor za tu poziciju“.

„Veoma smo srećni što ćemo imati tako sposobnog lidera u veoma bitnoj ulozi. Imali smo dobre kandidate, ali Suzana se istakla na osnovu svog minulog rada u vođenju složenih kompanija kroz period digitalizacije. Ona je vodeća figura u televizijskoj industriji, dokazano uspešna u radu sa ljudima i razvijanju njihovih talenata. Ona ima idealne kvalitete potrebne za ovaj posao i uvereni smo da će odvesti Premijer ligu do novih visina“, rekao je Bak.

Dinidž ima veliko iskustvo u pregovaranju oko velikih ugovora u vezi sa TV pravima, a poznato je da je tokom godina imala sukob sa Skaj TV, koji će biti jedan od glavnih partnera lige u budućnosti, pa se očekuje da će se ti odnosi ubrzo izgladiti.

Plata, za sada, nije saopštena. Njen prethodnik Skadamor, zarađivao je gotovo tri miliona evra godišnje.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track