TEŠKA BOLEŠTINA: Zlatko Dalić motiviše Hrvate pred utakmicu sa Englezima pozivajući se na Vukovar 1991. godine!
Foto: Reuters

dokle više, čoveče

TEŠKA BOLEŠTINA: Zlatko Dalić motiviše Hrvate pred utakmicu sa Englezima pozivajući se na Vukovar 1991. godine!

Fudbal -

Selektor "kockastih" ponovo upliće politiku u fudbal i sport

Selektor Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić ponovo je posegao za "domoljubnom motivacijom" pred važne utakmice. "Kockasti" u nedelju (15.00) igraju na Vembliju protiv Engleske, a u slučaju trijumfa preuzeli bi prvo mesto u svojoj grupi ispred "gordog albiona" i Španije, koju su pobedili u četvrtak, u Zagrebu s rezultatom 3:2.

Zlatko Dalić je posle utakmice sa Španijom dao populističku izjavu, ponovo se pozivajući na rat devedesetih godina prošlog veka koji je doveo do raspada bivše Jugoslavije. Potencirao je Vukovar, odnosno 18. novembar, dan kada je JNA oslobodila grad od pripadnika paravojnih hrvatskih formacija.

foto: Beta

- Sve je bilo krasno u pobedi nad Španijom. Sad idemo na Englesku. Utakmica je već u nedelju, a mi ćemo imati taj motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bićemo u mislima s njima - nimalo fudbalski, ni sportski najavio je utakmicu sa Englezima Zlatko Dalić.

Valja podsetiti da je Zlatko Dalić bio jedan od zagovornika da sa fudbalerima Hrvatske posle uspeha na SP u Rusiji u zajedničkom autobusu bude i pevač Marko Perković Tompson, poznat po izvođenju šovinističkih i ustaških pesama.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track