SURPUGA SNEŽANA OTVORILA OČI CRVENOJ ZVEZDI: Milanu Borjanu novi ugovor i veća plata!
Foto: Reuters

golman potpisuje

SURPUGA SNEŽANA OTVORILA OČI CRVENOJ ZVEZDI: Milanu Borjanu novi ugovor i veća plata!

Fudbal -

Bez obzira na to što je aktivirana klauzula po kojoj mu se vernost automatski produžava na još godinu dana, čelnici kluba odlučili da golmanu ponude uslove duplo bolje od dosadašnjih

Milan Borjan ostaće u Crvenoj zvezdi, glasno i jasno tvrdi generalni direktor Zvezdan Terzić. Zvanično najboljem golmanu Lige šampiona ugovor ističe u junu 2019, ali u njemu postoji klauzula da se automatski produžava na još 12 meseci ukoliko reprezentativac Kanade ove sezone bude stajao na golu u 66 odsto Zvezdinih mečeva.

Kako saznajemo, rukovodstvo s Marakane odlučilo je da Borjanu ponudi novu ugovor, s znatno boljom platom. On sada godišnje zarađuje oko 200.000 evra, a zasluge za možda čak i duplo veću platu koju će dobiti na neki način pripadaju i njegovoj supruzi Snežani, koja je nedavno pecnula čelnike kluba:

foto: Profimedia, Instagram

- Možda nikada nećeš biti ni četvrti zamenik kapitena, možda ćeš i dalje biti među najmanje plaćenim igračima Crvene zvezde, ali to nije bitno, važno je da si svaki put ostavio srce i dušu na terenu. Veliki si!

Zvezdan Terzić je svestan da u klubu, po zvaničnim podacima UEFA, ima najboljeg golmana u Ligi šampiona, jer je Borjan u četiri kola sakupio 29 odbrana! To znači da će njemu u narednom periodu samo rasti tržišna vrednost, a da je tako, otkrio je i sam Terzić rekavši da je klub za momka iz Knina odbio ponudu vrednu dva miliona evra.

Milan Borjan je od početka sezone branio na 23 utakmice od 29, koliko je Crvena zvezda odigrala. Da ostanemo u brojkama, to je tačno 79 procenata, daleko više od onoga koliko stoji u ugovoru vezanom za njegov automatski produžetak.

Stav uprave kluba

Terzić: Milan nije na prodaju!

Zvezdan Terzić u razgovoru za Mondo jasno je rekao šta misli o Milanu Borjanu: - Koliko košta Borjan? U ovom trenutku ne znam. Mnogo faktora određuje cenu. Godine starosti, klub i liga iz kojih igrač dolazi... On ima već 31 godinu i ne bih spekulisao o njegovoj tržišnoj ceni, pre svega zato što Borjan trenutno nije na prodaju. I on, poput Pavkova, ima ugovor do 2020. godine i predstavlja dugoročno rešenje na golu Crvene zvezde. Ugovor će mu uskoro biti revidiran i dobiće veću platu.

Činjenice / Milan Borjan u brojkama

* branio je ove sezone u 23 od 29 utakmica za Zvezdu * prema podacima UEFA, sa 29 odbrana najuspešniji je golman Lige šampiona * u kvalifikacijama i grupnoj fazi upisao je ukupno 49 odbrana * u Ligi šampiona upisao je čak 1.500 minuta na golu crveno-belih * visok je 195 centimetara i težak 80 kilograma * njegova tržišna vrednost je 2.200.000 evra * ima srpsko i kanadsko državljanstvo

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track