OGLASIO SE SELEKTOR HRVATSKE POSLE PORAZA OD ENGLEZA Dalić: Igrali smo muški!
Foto: Reuters

LIGA NACIJA

OGLASIO SE SELEKTOR HRVATSKE POSLE PORAZA OD ENGLEZA Dalić: Igrali smo muški!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Engleske u sjajnom meču posle preokreta pobedila je Hrvatsku 2:1 (0:0) na Vembliju i prošla iz grupe, ali i poslala vicesampiona sveta u B Ligu nacija.

Hrvatska je bila na pragu novog velikog uspeha, povela je majstorijom Andreja Kramarića u 57, ali je u poslednjih 15 minuta pala na način kako samo Englezi umeju da prirede.

Prvo je Džesi Lingard izjednačio nakon dugog auta i gužve u kaznenom prostoru, a u 85. minutu Hari Kejn je posle još jednog prekida doneo veliko slavlje na Vembliju.

Kejn je pogotkom rastužio i Španiju kojoj je remi odgovarao u borbi za trofej premijerne Lige nacija.

Nakon meča svoje prve utiske izneo je Zlatko Daliće seletor Hrvatske.

"Izgubili smo muški", rekao je selektor Zlatko Dalić, a potom je i nastavio: "Čestitke i mojim igračima. Bila je ovo borbena i muška utakmica. Gotova je sezona, iza nas je sjajna godina hrvatskog fudbala. Napravili smo sjajnu stvar i temelj za budućnost što se tiče igrača. Jako dobra godina za nas. Izgubili smo muški večeras." Engleska je odigrala veoma dobro, Hrvatska na početku nije mogla "da pređe pola", a Dalić kaže da nije bilo tako loše. "Ne bih rekao da je to bilo jako loše, nisam saglasan, pa mi smo igrali s Englezima na Vembliju. 123 kilometra smo istrčali protiv Španije, nemamo baš toliku širinu. Bilo je grešaka, opet smo primili dva gola iz prekida, ali ne damo se", miran je bio Dalić.. Nakon povrede Rakitića, Mateo Kovačić nije se pojavio na treningu noć pre utakmice, a od prvog minuta poverenje je dobio Nikola Vlašić. Selektor Hrvatske to je pojasnio: "U formi je, jedini od svih igrača koje smo imali na toj poziciji redovno igra. Potreban nam je vezni koji ide napred, a Pašalić, Rog, Badelj ne igraju, dok je Bradarić zadnji vezni. Vlašić je od svih igrača na toj poziciji u najboljoj formi i pokazao je da može igrati na najvišem nivou."

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track