SUPERLIGE NEĆE BITI! Aleksander Čeferin: To je samo san, fikcija pojedinaca...
Foto: Marina Lopičić

SLOVENAC STAVIO TAČKU NA SPEKULACIJE

SUPERLIGE NEĆE BITI! Aleksander Čeferin: To je samo san, fikcija pojedinaca...

Fudbal -

Superliga, takmičenje koju najveći fudbalski klubovi iz Evrope imaju u planu, neće biti osnovana, smatra prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin.

Čeferin je "zatvorenu" ligu sa 16 najjačih timova okarakterisao kao "fikciju i san" pojedinaca, nakon njihovog sastanka na kome je predstavljena ideja.

"Superliga se neće dogoditi. To je samo san... Imamo neke ideje, a sve što mogu da kažem je da nije Superliga. Svi će imati priliku da se takmičenje u eliti", rekao je Čeferin za BBC.

Slovenac dodaje da je cilj da se smanji jaz između bogatih i ostalih klubova.

"Dešava se da bogati postaju sve bogatiji, a mi želimo da se pozabavimo tim problemom. Hoćemo da usporimo razliku između klubova jer će biti jako teško da se potpuno zaustavi", kaže Čeferin i dodaje da je neophodno da se jedino putem sportskih rezultata obezbeđuje nastup na najvećim takmičenjima.

Predsednik Evropskih uzdruženja klubova (ECA) i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli demantovao je da postajao sastanak, iako je "Football Leaks" izneo dokumenta o planovima.

"Nikad nismo sastančili, niti razgovarali, a ni kreirali ikakav dokument. U potpunosti smo se bavili UEFA i kako još da napreduje", zaključio je Anjeli.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track