prvi utisci

FUBDALERI SRBIJE JEDNOGLASNI POSLE VELIKE POBEDE NAD LITVANIJOM: Potpuno dva različita poluvremena, bolje smo igrali sa dva napadača! Bitno da smo ostvarili cilj! (KURIR TV)

Fudbal -

Reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju u Humskoj 4:1 (0:0) u meču poslednjeg, šestog kola i overila prvo mesto u Grupi 4 Divizije C premijernog izdanja Lige nacija.

"Orlovi" kao pobednici grupe igraće u sledećem ciklusu Lige nacija, na jesen 2020. godine, u Diviziji B. Takođe, obezbedili su sebi alternativni put ka Evropskom prvenstvu 2020, ukoliko sledeće godine ne budu uspešni u redovnim kvalifikacijama.

Srbija je takmičenje u Grupi 4 završila sa 14 bodova, dok je Litvanija bez bodova.

U isto vreme Rumunija je u Podgorici pobedila 1:0 i zadržala drugo mesto sa 12 bodova, dok je Crna Gora ostala na trećem sa sedam.

Večerašnja utakmica u Humskoj odigrana je po velikom nevremenu, što je spomenuo skoro svaki reprezentativac u izjavi nakon meča.

Aleksandar Prijović se osim vremenskih uslova dotakao i igre sa dva napadača, kao i odbrane Litvanije.

- Ostvarili smo naš cilj. Prvi smo na tabeli, sada se okrećemo kvalifikacijama za EP. Drago mi je što sam dao gol, ali bitniji mi je kolektiv od individualnog rezultata. Igrali smo po teškim uslovima, protivnik je stajao više ispred svog gola i sa jednim napadačem nismo mogli da ih ranije otvorimo - rekao je Prijović.

Fudbaler Srbije Andrija Živković očekivano je bio zadovoljan posle pobede nad Litvanijom u poslednjem meču Lige nacija C.

"Nama je najvažnije bilo da ostvarimo pobedu i budemo prvi u grupi. Znali smo da nas čeka teška utakmica. Vreme je bilo veoma loše, ali pobedili smo i to je najbitnije", rekao je Živković posle meča.

Srbija je uspela u drugom poluvremenu da probije odbranu Litvanije. "Imali smo više prostora u ofanzivi. Igrali smo sa dva špica i bilo je i nama mnogo lakše", rekao je Živković, koji je dodao da mu znači što je igrao.

Antonio Rukavina, najiskusniji reprezentativac Srbije, rekao je da mu je velika čast što je nosio kapitensku traku na meču sa Litvanijom.

"Velika čast. Pogotov pošto se zna ko je sve nosio traku. Srećan sam i na stranu sve najbitnija su tri boda", rekao je Rukavina posle meča.

"Nije delovalo tako lagano kao što rezultat pokazuje. Videli ste da smo se dosta mučili u prvom poluvremenu, mislim da ne bi trebali da tražimo alibi u lošem vremenu, terenu, njihovoj odbrani...", kazao je kapiten na ovom meču. Međutim, u nastavku meča Srbije je pokazala da joj je mesto u višem rangu. "U drugom poluvremenu smo pokazali da smo ozbiljna reprezentacija. Naglasio bih da mladi momci što dolaze trebaju da dobiju podršku. Jeste grupa nije bila toliko teška, ali videli smo da nije fraza da svi igraju fudbal", dodao je Rukavina.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track