HAOS U RUMUNIJI ZBOG MEČA U PODGORICI: Evo šta bi se desilo da su Crnogorcima dali još jedan gol (VIDEO)
Foto: Mihai Stoichiţă

NIJE MALA STVAR BITI ODMAH IZA SRBIJE

HAOS U RUMUNIJI ZBOG MEČA U PODGORICI: Evo šta bi se desilo da su Crnogorcima dali još jedan gol (VIDEO)

Fudbal -

Nakon završenog ciklusa utamica u Ligi nacija u Rumuniji je nastao veliki spor na relaciji "nacionalni tim - vođstvo saveza - mediji".

Selektoru Kozminu Kontri i igračima se zamera što u Podgorici nisu pobedili selekciju Crne Gore sa dva gola razlike, jer bi u tom slučaju dospeli iz četvrtog u treći šešir prilikom žrebanja kvalifikacionih grupa za EP.

Ipak, meč je završen pobedom Rumuna od 1:0, uz napomenu da su domaći preko Marka Jankovića bili u situaciji da izjednače preko penala, ali je igrač Partizana propustio tu veliku šansu za 1:1.

Predsednik Stručnog odbora FS Rumunije Mihaj Stojkica tvrdi da su igrači imali sve potrebne informacije vezane za meč u Podgorici.

- Svi podaci su bile stavljeni pred igrače. Šta se kasnije desilo u svlačionici, ne znam! Sama utakmica nam je ulila veliku nadu za budućnost - rekao je Stojkica.

Navijačima u Srbiji izgledaće neobično pravdanje Stojkice za osvojeno drugo mesto.

- Umesto da budemo srećni što smo u onakvoj grupi posvojili drugo mesto, mi tražimo problem. Ispred nas je tim koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Rusiji i u svom timu ima igrače neverovatne vrednosti. Protiv Crne Gore smo osvojili četiri boda, a u prošlim kvalifikacijama nismo mogli da ih dobijemo u dve utakmice. A to, da li ćemo biti u trećem ili četvrtom šeširu, nema nikakvog značaja, opet ćemo igrati sa veoma jakim ekipama. Sada smo mnogo postigli, zato ne vidim kome je u interesu da stvara problem - rekao je Stojkica.

(Dejan Petković/Kurir sport, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track