OTKRIVENO! REŠENA MISTERIJA RATA PRED SUPERKLASIKO: Fudbaler Boke OVAKO isprovocirao navijače Rivera koji su nakon toga napravili opšti HAOS! (FOTO)
Foto: Printscreen

STRAŠNO

OTKRIVENO! REŠENA MISTERIJA RATA PRED SUPERKLASIKO: Fudbaler Boke OVAKO isprovocirao navijače Rivera koji su nakon toga napravili opšti HAOS! (FOTO)

Fudbal -

Druga uakmica finala Kopa Libertadores između River Plate i Boke Juniors sinoć je po drugi put odložena, nakon što su čelnici gostiju zatražili od organizatora da se utakmica odloži kako bi obe ekipe imale iste uslove za pripremu.

U subotu, nekoliko sati pre početka utakmice, navijači Rivera napali su autobus sa igračima gostujućeg tima u blizini stadiona El Monumental, kada je nekoliko fudbalera Boke zadobilo povrede od slomljenog stakla. Od početka nije bilo jasno šta je razlog za ovakvu reakciju pristalica domaćeg kluba, ali se sinoć na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se vidi vezista Boke Fernando Gago kako pokazuje srednji prst navijačima protivničkog tima.

Da li je nekadašnji fudbaler madridskog Reala zaista izazvao incident zbog koga je „superklasiko“ odložen na neodređeno vreme ispitaće nadležni. Njegov postupak svakako neopravdava divljačko ponašanje domaćih navijača koje su osudili čelnici oba kluba, FIFA, kao i svi svetski mediji.

Kada i gde će se veliki rivali sastati i odigrati drugu utakmicu finala biće odlučeno sutra na sastanku predstavnika FIFA, KONMEBOL i čelnika oba kluba. U prvoj utakmici odigranoj na Bombonjeri rezultat je bio nerešen (2:2), pa će upravo pobednik revanš utakmice poneti titulu prvaka Južne Amerike s obzirom na to da u Kopa Libertadores ne važi pravilo „gol u gostima.''

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track