DA NISAM ŽURIO NA MORE, DOVEO BIH I BOBANA U ZVEZDU! Kako je legendarni Džaja jednom izjavom razbesneo Ćiru Blaževića i podigao čitav region na noge!
Foto: Profimedia, Starsport©

ovo se ne zaboravlja

DA NISAM ŽURIO NA MORE, DOVEO BIH I BOBANA U ZVEZDU! Kako je legendarni Džaja jednom izjavom razbesneo Ćiru Blaževića i podigao čitav region na noge!

Fudbal -

Priča o prelasku Roberta Prosinečkog iz Dinama u Crvenu zvezdu i dan danas se prepričava...

Proslavljeni hrvatski stručnjak Ćiro Blažević je 1987. godine u intervjuu za čuveni "Tempo" optužio Zvezdu i Dragana Džajića za prevaru, a legenda Crvene zvezde tada je na izuzetno zanimljiv način odgovorila treneru Dinama.

Sa Draganom Džajićem imam jedan korektan odnos. Međutim, on je to (zlo)upotrebio baš u slučaju Roberta Prosinečkog. Za vreme mog odsustva iz Maksimira, rekao je da se sa mnom dogovorio da Dinamo izda sve potrebne dokumente Prosinečkom - i u klubu su to poštovali. Ne znam i ne sećam se da sam Džajiću rekao da može da uzme Prosinečkog. Ali, znam nešto drugo - da je Džajić pošten čovek. Pa, neka sad sve ide na dušu moje zaboravnosti - rekao je Ćiro Blažević tada za Tempo.

Eibar je išamarao Real za vikend sa 3:0, i Santijago Solari i njegova ekipa moraju da poprave utisak u Rimu protiv Rome. Kvota na dvojku je 2,15, na keca 3,35, a na iks 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Roma - Real Madrid.

Usledio je odgovor Džajića.

"Pa, nije baš tako kako Ćira Blažević kaže. Robert Prosinečki je sam došao i ponudio se Crvenoj zvezdi. Odmah sam video, već na prvom treningu, da je on čudo od igrača. I jedino sam, pravo da vam kažem, strepeo da li će se pojaviti u dogovoreno vreme - da potpiše ugovor. Ja, možda nisam stručnjak za pisaće mašine, ali nikada se nisam prevario kada je igrač u pitanju. Što se Prosinečkog tiče, sa njim su stvari bile od početka jasne - Robert nije imao nikakvih obaveza prema Dinamu", rekao je tada Džajić, a onda se dotakao i Bobana:

"Sada ću vam otkriti i jednu malu tajnu - letos sam, pored Prosinečkog, mogao da dovedem i Zvonimira Bobana. Malo je nedostajalo da realizujem i taj transfer. Razgovarao sam o tome i sa njegovim ocem i samo da nisam žurio na more, i Boban bi sad igrao na Marakani!".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track