DUŠAN SILNI SAM POKORIO ATINU: Maestralni Tadić sa dva gola srušio AEK i odveo Ajaks u osminu finala Lige šampiona (VIDEO)
Foto: Reuters

PREOKRET PLZENJA U MOSKVI

DUŠAN SILNI SAM POKORIO ATINU: Maestralni Tadić sa dva gola srušio AEK i odveo Ajaks u osminu finala Lige šampiona (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa pobedili su AEK u Atini golovima Dušana Tadića 2:0 u utakmici petog kola Grupe E i plasirali se u osminu finala Lige šampiona.

Viktorija Plzenj je u Moskvi u Grupi G napravila preokret i trijumfovala 2:1.

Ajaks je skočio na prvo mesto u Grupi E sa 11 bodova, dok Bajern ima deset, a Benfika četiri, s tim da te dve ekipe večeras igraju meč petog kola. AEK je bez bodova.

Utakmica u Atini nije bila uzbudljiva, nije imala ritam, dok srpski reprezentativac nije počeo da daje golove.

Tadić je u 68. minutu doneo prednost "kopljanicima" iz penala, koji je skrivio Livaja. Hrvat je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je dobio crveni karton, a Srbin je to pretvorio u vođstvo Ajaksa.

Samo četiri minuta kasnije Tadić je postavio konačan rezultat kada mu je Huntelar namestio zicer.

Ajaks u poslednjem kolu dočekuje Bajern i biće to borba za prvo mesto u grupi, dok će AEK gostovati Benfiki, bez šanse da se domogne trećeg mesta.

Pobeda Plzenja u Moskvi označila je da su Roma i Real Madrid (po devet bodova) pre večerašnjeg međusobnog duela već prošli dalje iz Grupe G, jer ruski i češki predstavnici imaju po četiri boda.

"Armejci" su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, poveli su preko Vlašića iz penala već u desetom minutu, a onda propustili niz šansi. U finišu prvog dela i gosti su dobili penal, ali je Akinfejev odbranio šut Prohaske sa bele tačke.

Taj promašaj nije slomio Čehe, koji su ipak došli do izjednačenja, jer se Prohaska iskupio u 56. minutu. Trijumf Plzenju doneo je Hejda u 81. minutu.

U poslednjem kolu CSKA gostuje Realu u Madridu, dok Plzen dočekuje Romu. Rusima je za osvajanje trećeg mesta i prelazak u Ligu Evrope neophodno da osvoji makar bod više od Čeha.

foto: Reuters

TOK MEČEVA:

KRAJ - AEK - AJAKS 0:2, CSKA - PLZENJ 1:2

81. minut - CSKA - PLZENJ 1:2 - HEJDA! Hrošovski je ubacio loptu pred gol, a Hejda se najbolje snašao. Prvak Češke napravio je preokret.

72. minut - AEK - AJAKS 0:2 - TADIĆ! Evo i trećeg gola Srbina u Ligi šampiona, a drugog na ovoj utakmici. Šansu mu je pripremio Huntelar.

68. minut - AEK - AJAKS 0:1 - TADIĆ IZ PENAL! Drugi gol reprezentativca Srbije u Ligi šampiona.

67. minut - PENAL ZA AJAKS I CRVENI KARTON ZA LIVAJU! Hrvat je igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

63. minut - STATIVA U ATINI! Tadić je centrirao, a Van de Bek pogodio stativu.

56. minut - CSKA - PLZENJ 1:1 - PROHASKA! Iskupio se za promašeni penal. Naleteo je na "povratnu" Reznika i zatresao mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - CSKA vodi 1:0, u Atini nema golova.

44. minut - AKINFEJEV ODBRANIO PENAL! Prohaska je šutirao sa bele tačke, a golman CSKA odbranio. Najstrožu kaznu je skrivio Šenikov fauliravši Reznika. Zanimljivo, upravo nad Šenikovim je napravljen penal iz kog je domaćin poveo.

37. minut - CSKA je propustio dosta dobrih šansi za uveća vođstvo, dok u Atini nije bilo prilika iz kategorije stoprocentnih.

10. minut - CSKA - PLZENJ 1:0 - VLAŠIĆ IZ PENALA! Hejda je faulirao Šenikova, holandski sudija Makeli je pokazao na belu tačku, a Hrvat bio precizan izvođač penala.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

Ajaks bi pobedom u Atini obezbedio plasman u osminu finala, a mogao bi da osigura prolaz dalje čak i ako izgubi od AEK-a, ako kasnije danas Benfika ne pobedi Bajern u Minhenu. Domaćin ima motiv da osvoji prve bodove i zadrži nadu da u poslednjem kolu može do trećeg mesta, koje vodi u Ligu Evrope.

U njihovom prvom ovosezonskom susretu "kopljanici" su zabeležili ubedljivu pobedu - 3:0.

CSKA ima teoretske šanse da se domogne drugog mesta u grupi ako u Moskvi savlada Plzenj, jer bi Realu i Romi prišao na dva boda pred njihov večerašnji međusobni duel. "Armejci" imaju četiri boda, a Česi jedan, pa bi gosti u slučaju pobede u Rusiji nastavili borbu za treće mesto.

Njihov duel u Plzenju završen je bez pobednika.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track