MILOJEVIĆ PODSEĆA ITALIJANE: Zvezda dolazi iz male i ponosne Srbije, a u Bariju je bila šampion Evrope
Foto: Starsport©

trener crveno-belih optimista

MILOJEVIĆ PODSEĆA ITALIJANE: Zvezda dolazi iz male i ponosne Srbije, a u Bariju je bila šampion Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 čas igraju u Napulju protiv napolija meč šetog kola C grupe Lige šampiona.

1 / 8 Foto: Starsport©

Specijalni izveštač Kurira iz Napulja - Aleksandar Radonić

Slavoljub Srnić veruje da Crvena zvezda može da iznenadi Napoli.

foto: Starsport©

- Utakmica protiv Liverpula ulila nam je samopouzdanje. Želimo ovde da napravimo što bolji rezultat. I što da ne, da prođemo grupu.

Napoli je u psihološkoj prednosti, jer igra kod kuće.

- Napoli je kvalitetna ekipa, ali mi možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Pokazaćemo to sutra.

Napoli igra sa dva napadača, a Srnića očekuje veliki posao u defanzivi.

-Insinje je na mene ostavio najbolji utisak. Mislim da je on njihov najbolji igrač.

foto: Starsport©

Trener Vladan Milojević na konferenciji pred utakmicu sa Napolijem objasnio je italijanski medijima veličinu Crvene zvezde. Nije nasedao na provokacije tipa "deset golova" primljenih od PSŽ i Liverpula, a dobio je i čestitke od italijanskih novinara.

Italijane je interesovao kako Zvezda prima veliki broj golove na strani i hoće li slično proći i u sredu. Na provokacije Milojević je imao sledeći odgovor :

- Karlo Anćeloti, jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi nazvao nas je fascinantnim autsajderom. Igramo protiv najboljih timova u Evropi. Mi u timu imamo samo dva igrača koja su ranije igrala u Ligi šampiona. Ko prođe iz grupe biće favorit da osvoji takmičenje. Ne opterećujemo se porazima, to je iza nas. Svaki novi meč je novo iskustvo.

Milan Pavkov je bio povređen, a italijanske medije zanimalo je hoće li junak iz meča protiv Liverpula igrati.

- Imali smo nekoliko povređenih igrača, među njima Pavkov i Jovančić. Videćemo hoće li igrati. Vi italijanski novinari volite sve da znate, pa hajde da sakrijem nešto i ostavimo za moguće iznenađenje.

Italijanske medije je interesovao hoće li Zvezda od prvog minuta igrati agresivno ili na kontre.

- Ako bih sve rekao, onda ne treba ni da igramo. Videćete sutra. Anćeloti takođe nije hteo da priča o stilu igre, a pitanje je da li je Milojević spreman za neka iznenađenja.

- Na ovom nivou nema velikih iznenađenja. Napoli ima kvalitetan tim, sa ciljem u Ligi šampiona i da uzme Skudeto. Mi ćemo gledati kako ćemo mi odigrati i kako ćemo se ponašati na terenu.

foto: Starsport©

Čestitke posle pobede nad Liverpulom bile su česte za trenera Zvezde, a italijanske medije zanimalo je kako Milojević motiviše igrače.

- Nemam ništa važno. Igramo protiv fantastičnog protivnika, a mi ćemo prvi put na strani imati podršku naših navijača. Nama je bitno da se prikažemo najbolje, po meni Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu i to nam daje za pravo da klub vratimo tamo gde mu je mesto. Po istoriji, tradiciji i navijačima to nam pripada. Da uživamo u igri, sportisti smo i snove ne mogu da nam uzmu, a mi verujemo u ono što radimo.

Milojević je Italijanima pokušao da objasni veličinu Crvene zvezde u Evropi.

- Nemamo mi čega da se plašimo. Ovo je mnogo lepa godina za moj klub. Davne 1991.godine u Bariju gradu koji je od Napulja udaljen 260 kilometara Crvena zvezda je postala evropski prvak. Zato se mi nikada i ničega nećemo plašiti. Meni je čast da igram protiv velikog Anćelotija, ali daleko od toga da imam strah.

Vujadin Savić i Filip Stojković nisu došli u Napulj jer su povređeni.

- Voleo bih da ih imam sa nama, ali oni su povređeni. Moja ekipa ne zavisi od pojedinaca. Teško mi je što su povređeni, ali koga nema, bez njega se može i mora.

Karlo Anćeloti je rekao da su rivali iz grupe potcenili Zvezdu

- Ne mogu ja da pričam u ime drugih. Ako je to neko rekao, neka tako i ostane. Gledali su nas drugim očima. Mi dolazimo iz Srbije, jedne male i ponosne zemlje, a Crvena zvezda nije bila dugo vremena na ovakvom nivou - zaključio je Milojević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track