VIŠESTRUKI ZNAČAJ: Siniša Mali objasnio zašto Srbija gradi Nacionalni stadion
Foto: Fss.rs

SPORT I BIZNIS

VIŠESTRUKI ZNAČAJ: Siniša Mali objasnio zašto Srbija gradi Nacionalni stadion

Fudbal -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će nacionalni stadion u Beogradu biti izgrađen u okviru projekta "Siti" i da će osim stadiona biti izgrađen veliki broj stambenih blokova, poslovnih, izložbenih, novi zabavni parkovi, akva parkovi i "sve što treba da doprinese razvoju bruto društvenog proizvoda".

On je u Skupštini Srbije odgovarajući na kritike zbog uzimanja kredita za izgradnju nacionalnog stadiona rekao, da će taj ceo projekat doprineti podizanju građevinske industrije, "isto kao što je bilo za Beograd na vodi".

Mali je kazao da izgradnja tog stadiona otvara mogućnost organizacije velikih evropskih svetskih i drugih prvenstva i najavio izgradnju još sedam ili osam stadiona i rekonstrukciju postojećih u celoj Srbiji.

"Želimo da podignemo našu infrastrukturu, da imamo mogućnost da u sportu, koji je odavno prestao da bude samo sport i postao biznis takođe, iskoristimo priliku da promovišemo našu zemlju i od toga zaradimo i kroz turiste i kroz promociju i kroz sve", kazao je Mali.

(Beta, Foto: FSS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track