SKANDAL U MOSKVI: Huligan utrčao na teren i napao kapitena Spartaka (VIDEO)
Foto: EPA / Sergej Chirikov

rat se nastavlja

SKANDAL U MOSKVI: Huligan utrčao na teren i napao kapitena Spartaka (VIDEO)

Fudbal -

Veliki skandal dogodio se na utakmici Lige Evrope između Spartaka iz Moskve i Rapida, gde je na kraju slavila ekipa iz Beča sa 2:1.

Jedan navijač ruske ekipe utrčao na teren "Otkritije arene", tokom drugog poluvremena utakmice 5. kola grupe G Lige Evrope i napao kapitena ekipe Denisa Glušakova.

Rat između Glušakova i Fratrije traje već godinama, a sve je kulminiralo nakon što je u prošlosti imao konflikt sa trenerom Masimom Karerom. Sukob se kasnije produbljivao, a nedavno su vođe navijača tražile od vlasnika kluba da Glušakov ne bude kapiten, ali ni igrač Spartaka.

foto: EPA / Sergej Chirikov

Pre nekoliko dana istaknut je transparent "Glušakov, odlazi", a sada je došlo i do fizičkog sukoba na terenu. Posle kraćeg razgovora i pretnji koje je navijač uputio Glušakovu, uleteli su ostali navijači da pomognu svom kapitenu, pre nego što je obezbeđenje utrčalo i izvelo ih.

Spartak je u momentima kada je navijač utrčao na teren vodio sa 1:0 golom Ze Luisa u 20. minutu, ali je Rapid u završnici sa dva gola, preko Muldura u 80. minutu i Šobensbergera u sudijskoj nadoknadi, došao do pobede, te će sada navijači Spartaka tek biti besni, jer Moskovljani su na začelju tabele i u veoma teškoj situaciji pred poslednje kolo u grupi G Lige Evrope.

foto: EPA / Sergej Chirikov

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track