MAESTRO MARKO: Marin je crveno-beli mađioničar! Fudbal drži u malom prstu (VIDEO)
Foto: EPA/CIRO FUSCO

IZ UTAKMICE U UTAKMICU DOKAZUJE KVALITET

MAESTRO MARKO: Marin je crveno-beli mađioničar! Fudbal drži u malom prstu (VIDEO)

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde, ali i svi u klubu, oduševljeni su Markom Marinom.

Način na koji je "promešao" Napolitance i asistirao El Fardu Benu za gol na "San Paolo" samo je poslednji u nizu maestralnih poteza nekadašnjeg nemačkog reprezentativca.

Podsetimo, upravo je Marin bio strelac istorijskog prvog pogotka Crvene zvezde u Ligi šampiona, a bilo je to u Parizu.

Zvezda je Marku Marinu na zvaničnom sajtu posvetila tekst pun hvalospeva. Zasluženo...

"Marko maestro Marin. Gotovo svaka reč hvale mogla bi da bude nadimak mađioničara u crveno-belom dresu. Bivši nemački reprezentativac iz utakmice u utakmicu pokazuje klasu i da fudbal ima u malom prstu", kaže se na početku teksta.

"Ono što je posebno upečatljivo je činjenica da Marin sa istim žarom brani crveno-bele boje i na domaćoj sceni, i na evropskoj pozornici. A, koliko znači Zvezdi u Ligi šampiona pokazao je na svakom od četiri meča u C grupi, pošto je propustio gostovanje Liverpulu zbog povrede".

"Čarobni vezista ne pleni samo na terenu, već i kroz statističke podatke, iako to često nije najvažnije. Ipak, njegov učinak je i te kako primetan, kroz svaki potez, ali i kroz učestvovanje u pogocima. Naime, Marin sa tri asistencije deli drugo mesto na ovoj tabeli u Ligi šampiona, a ispred njega samo je Rijad Marez sa četiri uspešna dodavanja, dakle svega jednim više.

Naš 29-godišnji organizator igre deli drugu poziciju sa Đordijem Albom (Barselona), Lorencom Pelegrinijem (Roma), Karlosom Solerom (Valensija) i Ahrafom Hakimijem (Borusija Dortmund)", piše na Zvezdinom sajtu.

"Ako se zna da je Marin i strelac prvog, istorijskog gola za Crvenu zvezdu u grupnoj fazi Lige šampiona, jasno je i da je sjajnim dodavanjima doprineo postizanju i ostala tri pogotka našeg kluba u takozvanoj grupi 'smrti'.

Nakon što je zatresao mrežu Pari Sen Žermena u gostima, i pošto je preskočio susret na Enfildu, bio je glavni protagonista istorijskog trijumfa nad Liverpulom uz dvostrukog strelca Milana Pavkova. Upravo mu je Marin idealno centrirao iz kornera sa desne strane za vodeći pogodak, da bi onda na sredini terena presekao dodavanje i iz prve pronašao Pavkova koji je uputio sada već čuveni 'projektil'.

Ni na gostovanju Napoliju nije propustio da pokaže šta ume. Često je razigravao saigrače, idelano uposlio i Veljka Simića u prvom poluvremenu, da bi u drugom pravom magijom između četvorice protivničkih igrača izbacio Bena koji je upisao prvenac u grupnoj fazi Lige šampiona".

- Ispunio mi se san iz detinjstva. Raduje me što sam postao deo kluba i nadam se brojnim zajedničkim uspesima. Lepo je igrati za velike timove, nastupao sam za klubove sa visokim ambicijama, borio se za titule, ali ovo je drugačije. Zvezda budi posebne emocije - rekao je Marin prilikom predstavljanja na Marakani trećeg dana septembra.

Zvezda i Marin zajedno žive snove na javi i pišu crveno-belu istoriju".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/CIRO FUSCO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track