Najnovije vesti

UDOVIČIĆ O NACIONALNOM STADIONU: Želimo u Beogradu i Svetsko prvenstvo i finale Lige šampiona
Foto: Beta/Branislav Božić

VELIKE AMBICIJE

UDOVIČIĆ O NACIONALNOM STADIONU: Želimo u Beogradu i Svetsko prvenstvo i finale Lige šampiona

Fudbal

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da bi izgradnjom "nacionalnog stadiona" Beograd dobio "novi simbol" koji bi mu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

"Želimo da Beograd dobije novi sportski simbol, jednu modernu arenu, jedan moderan stadion", rekao je Udovičić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića o izgradnji stadiona.

 

Udovičić je rekao da želi da u Beogradu bude finale Lige šampiona u fudbalu, da se konkuriše za organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu.

 

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju. Želja nam je da kroz izgradnju nacionalnog stadiona ojačamo i naše selekcije, poboljšamo uslove za treniranje naših sportista i da se naši sportisti pripremaju u našoj zemlji, a ne da idu u inostranstvo", rekao je Udovičić.

 

On je kazao da je "analiza ;efekata" pokazala da mesto gde se pravi takav stadion privlači mnogo drugih investicija.

 

"Ulažemo u našu sadašnjost i budućnost. Ulažemo u zdravlje, jer kroz sport promovišemo zdrave stilove života", ocenio je Udovičić.

 

 

(Beta)

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...