KAD BIH SE VRATIO NA DAN ROĐENJA, REKAO BIH DA SAM NAVIJAČ ZVEZDE: Italijanski novinar nahvalio Delije kako niko nikad do sada nije
Foto: Dado Đilas

SJAJNO

KAD BIH SE VRATIO NA DAN ROĐENJA, REKAO BIH DA SAM NAVIJAČ ZVEZDE: Italijanski novinar nahvalio Delije kako niko nikad do sada nije

Fudbal -

Italijani su prilično impresionirani gostovanjem Crvene zvezde u Napulju,a italijanski novinar Masimilijano Galo posvetio je nadahnut i pohvalan tekst o fudbalerima, a pre svega navijačima crveno-belog tima.

Novinar portala Ilnapolista.it nije krio koliko je impresioniran Delijama.

- Devedeset minuta neprekidne pesme, sa bubnjevima, uz pesme Bela ćao i Bandijera rosa. Kao u snovima. Fudbal kao u snovima deteta. Ispunili su mi srce i vratili su mi neka stara sećanja, na vreme kada sam se kao dete zaljubio u bubnjeve, zastave i različite ljudske figure čija osećanja zavise od onog što se događa na terenu - napisao je Galo i nastavio u istom ritmu.

- Poslednji su na tabeli grupe Lige šampiona, takmičenja koje nisu igrali 27 godina, imaju male šanse da prođu dalje, primili su tri gola, prvi za 10 minuta, ali ništa nije uticalo na njih. Bubanj, pesme, zastave, horsko pevanje. Bilo je veselo, nije bilo nasilja, a naročito je upečatljivo petominutno pevanje "Bela ćao"", oduševljen je bio italijanski novinar koji je za kraj ostavio najupečatljiviji utisak.

"Na kraju utakmice, Napolitanci su otišli, San Paolo je ostao prazan, gostujući navijači su prema odredbama policije morali da ostanu malo duže. Izgubili su sa 3:1, nastavili da pevaju. Slušao bih ih satima. Kada bih mogao da se vratim na dan rođenja, rekao bih da sam navijač Crvene zvezde", rekao je Galo.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track