KNINSKA TVRĐAVA! Borjan i Degenek odigrali svaki minut za Crvenu zvezdu u Ligu šampiona!
Foto: Dado Đilas

dalmatinci

KNINSKA TVRĐAVA! Borjan i Degenek odigrali svaki minut za Crvenu zvezdu u Ligu šampiona!

Fudbal -

Golman i defanzivac prvaka Srbije nisu propustili nijednu utakmicu u elitnom klupskom takmičenju pd okriljem UEFA upisavši 450 minuta u crveno-belom dresu

Milan Borjan i Miloš Degenek jedina su dvojica fudbalera Crvene zvezde koji su odigrali svaki minut u grupnoj fazi Lige šampiona. Tandem rodom iz Knina ukupno je upisao 450 minuta u ovih pet kola elitnog klupskog takmičenja. Pored njih dvojice najviše minuta upisali su Nenad Krstičić (433) i El Fardu Ben (424).

foto: Starsport©

Valja istaći i učinak Marka Marina, možda i najboljeg fudbalera crveno-belih u Ligi šampiona. Omaleni i lucidni igrač sa ogromnim fudbalskim znanjem i iskustvom učestvovao je u akcijama kod sva četiri gola Crvene zvezde. U Parizu dao je pogodak PSŽ, dok je protiv Napolija u Napulju fenomenalnom asistencijom spojio Bena sa golom, a napadaču Komorskih ostrva nije bilo teško da savlada golmana domaćina Davida Ospinu.

foto: EPA/CIRO FUSCO

Kod oba gola Milana Pavkova protiv Liverpula, Marko Marin je učestvovao u akcijama. Kod prvog je centrirao iz kornera, a kod drugog na centru sjajno izbacio visokog napadača u prazan prostor, posle kojeg je usledila bomba sa 30 metara u gol Alisona.

Milan Rodić odigrao je 360 minuta, propustio je meč u Liverpulu, Filip Stojković upisao je 329 minuta, pošto se povredio protiv Crvenih u Beogradu, a onda nije igrao u Napulju. Marko Marin ima 331 minut u crveno-belom dresu, na svakoj utakmici je bio starter, sem na Enfildu, kada je bio povređen. Solidan učinak imali su i Branko Jovičić (238 minuta), kapiten Vujadin Savić (225), Slavoljub Srnić (224), Srđan Babić (224), Goran Čaušić (221) i Marko Gobeljić (211).

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track