LUKA BAZUKA! Mladom Srbinu se divi cela Evropa! (VIDEO)
Foto: EPA

Majstor iz bijeljine

LUKA BAZUKA! Mladom Srbinu se divi cela Evropa! (VIDEO)

Fudbal -

Po broju golova od Jovića su bolji samo Levandovski i Mesi. U konkuenciji U21 i U23 igrača centarfor Ajntrahta vlada zajedno sa Kilijanom Mbapeom iz PSŽ

Najveći fudbalski hit ove jeseni su golovi srpskog reprezentativca Luke Jovića u dresu Ajntrahta iy Frankfurta.

Njegove brojke su impresivne! Na deset mečeva u Bundesligi devet puta se upisao u strelce, zabeleživši još i četiri asistencije i to ga drži na čelu liste golgetera nemačkog prvenstva zajedno sa saigračem Sebastijenom Halerom.

foto: AP

Posmatrajući učinak najboljih igrača u pet najjačih liga "starog kontinenta" Jović opet ima svoje mesto na vrhu liste najproduktivnijih. Po broju golova nalazi se na deobi trećeg mesta, zajedno sa Mesijem, Ronaldom, Suarezom, Alkaserom, Kavanijem i Halerom, dok su ispred njega samo Mbape (PSŽ) i Sala (Nant) sa 11 i Tovan (Marsej), Pjontek (Đenova) i Stuani sa po deset pogodaka.

Ako se gleda samo lista igrača ispod 21 godine starosti (U21), onda je Joviću jedino ravan Mbape. Ovaj dvojac vlada i u konkurenciji dve godine starijih (U23), a ispod njih su asovi poput Sterlinga, Sanea, Gomeza ... Jović pripada svetskom kremu i ako bi se računao učinak u svim takmičenjima. On je na pet mečeva u Ligi Evrope odigrao 255 minuta i za to vreme postigao pet golova. Dakle, sa 14 golova u ovom delu sezone Jović se nalazi na trećem mestu najboljih strelaca Evrope zajedno sa Nejmarom, a ispred su samo Levandovski sa 16 i Leo Mesi sa 15 golova.

Eh, da je igrao malo više

Moguće je da bi brojke 21-godišnjeg fudbalera iz Bijeljine bile još bolje da je odigrao svih 12 utakmica u nemačkom šampionatu.

Umesto toga Jović je zabeležio deset nastupa, odnosno svega 638 minuta ili u proseku svega 63 minuta po meču.

Njegov saigrač Haler je proveo na terenu 912 minuta na 12 utakmica ili 76 minuta u proseku.

Ajntraht je hit u Nemačkoj i Ligi Evrope, Luka Jović među najboljim strelcima Evrope, a kako će se danas provesti Volfzburg? Kvota da će Ajntraht slaviti sa dva ili više golova razlike (Hendikep pobeda) je 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajntraht - Volfzburg.

LISTA STRELACA U SVIM TAKMIČENJIMA

foto: Reuters

Robert Levandovski (Bajern) - 16 golova

Leo Mesi (Barselon) - 15

LUKA JOVIĆ (Ajntraht) - 14

Nejmar (PSŽ) - 14

Kšištof Pjontek (Đenova) - 14

Kilijan Mbape (PSŽ) - 13

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track