SELEKTOR ZADOVOLJAN ŽREBOM! Krstajić: Možda nije atraktivna grupa, ali biće neizvesno!
Foto: Starsport©

reakcije na žreb

SELEKTOR ZADOVOLJAN ŽREBOM! Krstajić: Možda nije atraktivna grupa, ali biće neizvesno!

Fudbal -

Voljom žreba koji je održan u Dablinu, reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi B kvalifikacija za EURO 2020. zajedno sa aktuelnim prvakom Evrope, Portugalom, zatim Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom.

Nakon žreba svoje prve utiske podelio je selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić.

"Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO", rekao je Krstajić.

Sportski direktor Darko Kovačević smatra da je Portugal favorit na papiru, ali da Orlovi mogu da savladaju aktuelnog šampiona Evrope.

"Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj."

Kapiten Aleksandar Kolarov zadovoljan je žrebom.

"Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit,Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takodje imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci", rekao je Kolarov.

Kvalifikacije počinju u martu iduće godine i završavaju se u novembru 2019. Po dve selekcije iz 10 grupa obezbediće plasman na EURO 2020.a preostala četiri učesnika biće pobednici plej-ofa u Ligi nacija.

EURO u 12 gradova širom Evrope biće jubilarni šampionat, jer se održava u godini 60. rođendana, a domaćini će biti Rim, Minhen, Dablin, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Sankt Petersburg, Glazgov i London gde će se igrati polufinalni, odnosno finalni duel.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track