ZAŠTO ŽENE MORAJU DA TRPE OVAKVA SR..A?! Endi Marej žestoko opleo po di-džeju zbog seksističkog ispada: Šta je pitao Mbapea i Modrića?
Foto: AP

PODRŠKA FUDBALERKI

ZAŠTO ŽENE MORAJU DA TRPE OVAKVA SR..A?! Endi Marej žestoko opleo po di-džeju zbog seksističkog ispada: Šta je pitao Mbapea i Modrića?

Fudbal -

Britanski teniser Endi Marej jedan je od sportista kojima se nije svideo potez francuskog di-džeja Martina Solveiga koji je šokirao svet svojim seksističkim ispadom.

Ada Hgerberg je ušla istoriju pošto je postala prva fudbalerka koja je osvojila Zlatnu loptu, koja se od ove godine dodeljuje i u ženskoj konkurenciji.

Francuz vodio ceremoniju dodele nagrada i 23-godišnju Norvežanku je prilikom uručenja Zlatne lopte pitao da li zna da "tverkuje".

Ona mu je kratko odgovorila "ne" i okrenula se, posle čega se Francuz doživeo salve kritika, a među onima koji su osudili ponašanje di-džeja bio je u britanski teniser Endi Marej.

"Još jedan primer besmislenog seksizma koji i dalje postoji u sportu. Zašto žene i dalje moraju da trpe takva s**nja? Šta je pitao Mbapea i Modrića? Verujem da je nešto u vezi sa fudbalom. I svima koji za ovo misle da je preterivanje i da je bilo vic... nije", rekao je Marej.

Solvejg se kasnije izvinio u videu rekavši da "ga je zapanjilo ono što čita na internetu" i da mu "nije bila namera da bilo koga uvredi".

Ada je tokom prijema nagrade kazala da je reč o velikom uspehu.

"Fantastično dostignuće. Nemam reči da to opišem, jer je ovo neverovatno. Veliki trenutak za mene". Ona je "Zlatnu loptu" dobila jer je dala 31 gol u ligi i još 15 u Ligi šampiona prošle sezone.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track