IVICA ILIEV I BATA MIRKOVIĆ DOGOVORILI STRATEGIJU ZA JANUAR: Imamo plan za pojačanja! Evo kako je crno-bela struka zamislila zimski prelazni rok
Foto: Filip Plavčić

Pijaca u Humskoj

IVICA ILIEV I BATA MIRKOVIĆ DOGOVORILI STRATEGIJU ZA JANUAR: Imamo plan za pojačanja! Evo kako je crno-bela struka zamislila zimski prelazni rok

Fudbal -

Sportski direktor Partizana ističe da će tim biti renoviran posle Nove godine i da su već dogovoreni neki transferi.

Dolazak čuvenog Deka u Humsku, pa odlazak sportskog direktora Ivice Ilieva i generalnog direktora Miloša Vazure u Milano na razgovore sa dvojcem Palerma Markom Julijanom i Nikolom Amoruzom pokazuju da su čelnici Partizana započeli aktivnosti vezane za zimski prelazni rok.

A onda se dogodi i spasavanje boda u Lučanima (1:1), pa teren još jednom pokaže da su promene neophodne. Koji će obim rekonstrukcije tima biti odrađen, u Partizanu nisu spremni sada da priznaju, ali Iliev ističe da su ozbiljan deo posla na tom planu već odradili, a da će se rezultati videti u januaru.

Koliko pojačanja planirate za januar i da li se već zna ko su ti igrači?

- Imamo jasan plan oko dovođenja igrača i neke dogovore oko dolazaka, ali kako još nije blizu otvaranje tržišta, nije dobro da izlazimo sa imenima, pa čak i sa detaljima vezanim za pozicije. U fudbalu se stvari lako menjaju, pa ćemo još malo sačekati sa vestima o pojačanjima. Što je najvažnije, plan za prelazni rok je zajednički, potpuno smo saglasni sa ovom idejom svi mi u sportskom sektoru i kada bi danas bio otvoren prelazni rok, mogli bismo da završimo dobar deo posla - priča Iliev.

Ko će napustiti klub?

- Sačekaće i to pitanje prelazni rok. Postoji ozbiljno interesovanje za nekoliko fudbalera, ali postoje takođe i igrači koji ne mogu da odu tokom zime! Želimo da ove zime formiramo tim koji će biti spreman za početak narednog prvenstva.

Olimpijakos želi Svetozara Markovića?

- Za njega stižu pozivi sa svih strana. Da li postoji nešto konkretno što je više od običnog interesovanja, na to pitanje pravi odgovor bi mogao da vam da generalni direktor Miloš Vazura. Koliko je tačna vest o dovođenju Čeha Jozefa Šurala iz praške Sparte? - Neću ništa reći osim da smo ga gledali.

Prvi pik stranih klubova Rikardo na ceni

Partizan će do leta morati da zaradi najmanje pet miliona evra kako bi servisirao sve dugove na vreme, obezbedio plate ekipi i završio januarski prelazni rok. Deo novca doći će od ugovora sa Kinezima za obuku njihovih igrača i trenera u Zemunelu, a koji će narednih godina dolaziti u grupama 25-30 osoba, a najveći deo obezbediće se, po običaju, od prodaje igrača. Nije tajna da najveće interesovanje stranih klubova privlači Rikardo Gomes, ali u Partizanu žele da ga što duže zadrže u timu, jer veruju da će njegova vrednost na tržištu tek dostići pravu cenu.

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track