OPA! KONAČNO LEGLA LOVA OD FIFA ZA MUNDIJAL: Na platnom spisku večiti, ali i Čukarički! Evo koliko su superligaši zaradili od Svetskog prvenstva u Rusiji! (FOTO)
Foto: Reuters

PUNE KASU KLUBOVIMA

OPA! KONAČNO LEGLA LOVA OD FIFA ZA MUNDIJAL: Na platnom spisku večiti, ali i Čukarički! Evo koliko su superligaši zaradili od Svetskog prvenstva u Rusiji! (FOTO)

Fudbal -

FIFA je konačno odlučila da nagradi klubove zbog odsustva igrača za vreme Mundijala u Rusiji.

Čak tri predstavnika Superlige Srbije imala su svoje aktere na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Naravno, reč je o večitima Zvezdi i Partizanu, kao i Čukaričkom.

Na osnovu novog programa ''Benefit'' po kome FIFA pruža kompenzaciju klubovima za odsustvo igrača u periodu od dve nedelje pre početka Mundijala, sve do zaključnog dana učešća reprezentacije.

foto: printscreen

Tako je Crvena zvezda dobila 328.280 dolara, Partizan, 246.210, a Čukarički ''samo'' 82.070.

Prihod klubova zavisi od više faktora, nije zavisio samo od broja "dnevnica" koje su iznosile 8.530 dolara. FIFA ima posebnu klauzulu gde udeo zavisi od toga koliko dugo igrač pripada klubu u poslednje dve godine, zaključno do poslednjeg dana učešća na Mundijalu.

Ono što je zanimljivo svakako jeste činjenica da je Nemanja Radonjić ''doneo'' zaradu i Zvezdi i Čukaričkom, ali i Romi čiji je igrač bio do skoro.

Partizan je zaradio od Vladimira Stojkovića, ali i od Nikole Milenkovića koji sada nastupa za Fiorenitnu, u koji je prešao iz Humske.

Ono što je tako bilo interesantno, crno-beli su ''profitirali'' i od Andrije Živkovića koji sada nastupa za Benfiku, a koji je potekao u redovima kluba iz Humske.

Očekivano, najviše su zaradili engleski klubovi (37.406.940 dolara), potom španski (22.572.080), a onda nemački (18.920.672).

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track