FRANCUZI U PANICI PRED MEČ CRVENO-BELIH SA SVECIMA: Navijači PSŽ-a će u Beogradu provocirati Srbe albanskim obeležjima! Setite se Brisa Tatona (VIDEO)
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

PARIZIJEN UPOZORAVA

FRANCUZI U PANICI PRED MEČ CRVENO-BELIH SA SVECIMA: Navijači PSŽ-a će u Beogradu provocirati Srbe albanskim obeležjima! Setite se Brisa Tatona (VIDEO)

Fudbal -

Francuzi su u strahu zbog dolaska navijača Pari Sen Žermena u Beograd na utakmicu sa Crvenom zvezdom.

List "Parizijen" posvetio je opširan tekst bojazni od nereda utemeljenoj na nekoliko činjenica.

Autor sve vreme podseća na pogibiju navijača Tuluza Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine pred meč tog kluba sa Partizanom.

Takođe, njegovu brigu dodatno pojačava sećanje na obračun navijača PSŽ-a i Crvene zvezde posle prvog njihovog meča u Parizu, a, na kraju krajeva, i frka koju je podigao "Lekip" izrazivši sumnju da je ta utakmica bila nameštena.

"Od pogibije Brisa Tatona do danas dva francuska tima su gostovala u Beogradu - Ren i Bordo. Oba su igrala sa Crvenom zvezdom. Tada nije bilo problema, jer su njihovi navijači u malom broju išli u Beograd, svega 50-100. Međutim, od 500 navijača Pari Sen Žermena koji planiraju put u Srbiju, 50 odsto su huligani", kaže se u tekstu i dodaje se da postoji realna opasnost da će Francuzi provocirati domaćine albanskim simbolima.

"Parizijen" navodi da će navijači u Beograd doći sa tri aviona u utorak i da neće ići u centar grada, već da će odmah biti sprovedeni na stadion.

Crvena zvezda i PSŽ sastaju se u utorak u 21.00 na stadionu "Rajko Mitić".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/ETIENNE LAURENT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track