HEJ, PAVKOV, SKOČI, DAJ GOL GLAVOM! Spektakl na Marakani: Crvena zvezda večeras (21.00) dočekuje moćni PSŽ
Foto: Starsport©

istorijski meč

HEJ, PAVKOV, SKOČI, DAJ GOL GLAVOM! Spektakl na Marakani: Crvena zvezda večeras (21.00) dočekuje moćni PSŽ

Fudbal -

Četa Vladana Milojevića pred 55.000 Delija na oproštaju od Lige šampiona igra s jednim od najskupljih timova u Evropi, a navijači priželjkuju reprizu Liverpula i nove golova skromnog napadača.

Vreme je za spektakl! Crvena zvezda dočekuje večeras (21.00, Arena sport) PSŽ u meču šestog kola Lige šampiona! Najbogatiji klub današnjice (868 miliona evra) bori se za prolaz u sledeću fazu, dok je ulog za crveno-bele treće mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Kakva poslastica za Delije na kraju 2018. godine. Nejmar, Mbape, Di Marija, Kavani i drugovi na Marakani! I to u meču koji ima takmičarski značaj!

- Da smo mogli da biramo rivala za kraj godine pred našim navijačima, svi bismo se složili da dođe Pari Sen Žermen. Parižani su napravljeni da osvoje Ligu šampiona, ali ne plašimo ih se, iako imamo respekt. Za ove utakmice se živi! Novac ne može ovo da kupi - emotivno je počeo izlaganje Vladan Milojević.

Nikada skuplji tim nije gostovao na Marakani. I jasno je da je PSŽ favorit s kvotom 1,18, a ako verujete da Zvezda neće izgubiti, kvota na duplu šansu 1X je čak 4,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crvena zvezda - Pari Sen Žermen.

Trener Crvene zvezde najavljuje da će na teren poslati 11 ratnika spremnih da igraju meč koji će istorija pamtiti.

- Borićemo se do poslednjeg atoma snage, imamo obavezu prema navijačima. Oni su već prošli grupu ako bismo merili podršku, ali isto tako je važno da predstavimo Beograd i Srbiju na najbolji način kao domaćina.

Motiva će biti na pretek, crveno-beli dobro pamte ubedljivih 6:1 na Parku prinčeva.

- Meč u Parizu mi se nije svideo, ne zbog rezultata već zbog drugih stvari. Mnogo toga nije funkcionisalo tada, ali verujem da će sada biti mnogo bolje. Uostalom, ako želiš da pobediš, ne smeš da izgubiš - uz osmeh je Milojević citirao čuvenog Broja Jedan iz stripa "Alan Ford".

Poruka za kraj više je nego glasna i jasna.

- Mi svaku utakmicu idemo da pobedimo - zaključio je trener crveno-belih. Napad Zvezde na današnjem meču predvodiće oporavljeni Milan Pavkov! Heroj Delija spreman je da nastavi tamo gde je stao protiv Liverpula i da Marakanom ponovo ođekuje - Hej, Pavkov, skoči, daj gol glavom...

VREDNOST DVA TIMA Crvena zvezda 43 miliona evra PSŽ 868 miliona evra

Reč igrača Ben: Neće se ponoviti Pariz!

El Fardu Ben igra sjajno ove sezone! Priliku da stavi tačku na sjajnu godinu ima večeras protiv najmoćnijeg tima na svetu. - Imamo poštovanje prema njima, ali neće biti kao u Parizu. Daćemo maksimum, možda ćemo čak imati i priliku da idemo do pobede. Borićemo se. Napredovali smo mnogo u ovim utakmicama Lige šampiona, svaki meč nam je doneo nešto novo - poručio je Ben.

Put do trećeg mesta

Pobeda Zvezde i poraz Liverpula

Crvena zvezda ostaće i na proleće u Evropi u slučaju da pobedi PSŽ, a Liverpul bude poražen od Napolija. U toj varijanti Zvezda bi zauzela treće mesto i sledeće godine igrala u nokaut fazi Lige Evrope. Svakako da ovaj scenario nije u domenu realnog, ali isto tako nije bilo realno ni da crveno-beli pobede Liverpul, pa su to uradili. Kada je u pitanju PSŽ, oni bi u slučaju poraza u Beogradu morali da se nadaju da Liverpul neće pobedi Napoli... Poraz od Zvezde i pobeda Liverpula značili bi da Parižani ispadaju iz LŠ i takmičenje nastavljaju u LE.

Visoki rizik

Stiže 500 navijača PSŽ, velike mere bezbednosti

Nije biti lako Crvenoj zvezdi na terenu, ali ni organima reda van samog terena. Za navijače PSŽ pripremljen je kavez, ali i stalna policijska pratnja u Beogradu. Naime, za razliku od fanova Napolija i Liverpula, Parižanima neće biti omogućeno slobodno kretanje gradom. Prvi put na ulazima biće i najsavremenije kapije, pa su iz Crvene zvezde apelovali na sve navijače da dođu ranije na stadion kako se ne bi stvorile velike gužve na ulazima.

Crvena zvezda - PSŽ 21.00

Beograd. Stadion: "Rajko Mitić". Kapacitet: 55.000. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Pomoćnici: Dejvid Megiči i Grem Stjuart (Škotska).

C. ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Simić - Pavkov. Trener: Vladan Milojević.

PSŽ (4-3-3): Bufon - Menije, Kimpembe, Tijago Silva, Bernat - Rabio, Verati, Di Marija - Mbape, Kavani, Nejmar. Trener: Tomas Tuhel.

Kladionica 1 18 Dž 7,75 2 1,18

kurir.rs / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track