NAJLUĐE KALKULACIJE U ISTORIJI LIGE ŠAMPIONA: Šta sve može da se desi u Zvezdinoj grupi?! Evo šta timu Vladana Milojevića odgovara za PROLEĆE U EVROPI!
Foto: Starsport©

čekajući rasplet

NAJLUĐE KALKULACIJE U ISTORIJI LIGE ŠAMPIONA: Šta sve može da se desi u Zvezdinoj grupi?! Evo šta timu Vladana Milojevića odgovara za PROLEĆE U EVROPI!

Fudbal -

Igraju se poslednji mečevi grupne faze fudbalske Lige šampiona, a od osam grupa, u tri još nije poznato ko će u osminu finala, ko u Ligu Evrope, a ko neće dočekati evropsko proleće.

Ono što je sigurno, grupa C u kojoj je, pored Liverpula, Napolija, Pari Sen Žermena i Crvena zvezda, je najneizvesnija. A pred večerašnje duele situacija je jasna - crveno belima je potrebna pobeda nad Pari Sen Žermenom, kao i trijumf Napolija nad Liverpulom za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope, dok se ostali bore za prva dva mesta, odnosno osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Pari Sen Žermenu je potrebna pobeda da bi bio siguran za plasman u nokaut fazu, Napoliju je dovoljan remi da obezbedi plasman dalje, dok je Liverpul siguran za nokaut fazu ukoliko pobedi sa 1:0 ili sa bar dva gola razlike, ukoliko Napoli postigne gol.

Ukoliko Liverpul pobedi Napoli, a na Marakani Zvezda i PSŽ odigraju bez pobednika, sve će zavisiti od postignutih golova na Enfildu, jer se pravi krug od tri ekipe. U toj situaciji Liverpul najbolje stoji, jer iz tih duela ima 6 bodova i bio bi prvi na tabeli, dok bi o drugom mestu odlučivao međusobni skor, ukupna gol razlika Pari Sen Žermena i Napolija u ovom "trouglu" i golovi u gostima između Pari Sen Žermena i Napolija, jer im je međusobni skor 1:1 i 2:2.

PSŽ trenutno tu bolje stoji, jer je dao tri gola na gostovanjima (dva protiv Liverpula i jedan protiv Napolija, dok Napoli ima dva iz duela sa Pari Sen Žermenom). Ali, bolje stoji samo pre utakmice, jer Napoli ima 90 minuta na Enfildu da poboljša učinak na gostovanjima.

Totalna ludnica bi nastala ukoliko Liverpul pobedi sa 4:3, jer bi u tom slučaju Napoli i PSŽ imali izjednačenu gol razliku u trouglu (7:7). Tada bi se računalo ko je dao veći broj golova u gostima u ovom "trouglu", a tu bi u toj situaciji dalje prošao Napoli, a ispao bi PSŽ.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track