MILOJEVIĆ SUMIRAO UTISKE POSLE MEČA: Hvala igračima i navijačima, igra u Ligi šampiona iskustvo koje treba da se doživi
Foto: Reuters

ponosan

MILOJEVIĆ SUMIRAO UTISKE POSLE MEČA: Hvala igračima i navijačima, igra u Ligi šampiona iskustvo koje treba da se doživi

Fudbal -

BEOGRAd - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević zahvalio je večeras svojim fudbalerima na prelepom iskustvu u Ligi šampiona i rekao je da takvo iskustvo jednostavno mora da se doživi i da je ponosan.

foto: Reuters

"Jedno lepo iskustvo. Hvala mojim igračima. Ovo je iskustvo koje jednostavno treba da se doživi. Čestitao bih im na dobrim igrama. Ima stvari koje nisu funkcionisale, to je iskustvo za nas i pomoći će nam za neka dalja evropska takmičenja. Dugo nismo bili na velikoj sceni gde se i najmanja greška plaća. U domaćem prvenstvu vas možda i ne kazne protivnici, ali ovo je vrhunsko takmičenje", rekao je Milojević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Zvezda je u Beogradu izgubila od Pari Sen Žermena sa 4:1, u šestom kolu Grupe C Lige šampiona.

Srpski klub je završio učešće u Evropi ove sezone, sa četiri osvojena boda.

"Klub je generalno doživeo veliko iskustvo, da se trudimo da budemo bolji i naučimo iz svega ovoga. Morate da učite od boljeg. A, ove tri ekipe su vrhunske. Jako je pozitivno, koliko god da je bolno izgubiti utakmicu, to je proces iz kog morate da izvučete koristi. Ja sam neko ko voli da uči i želi da bude bolji, a iz ovakvih utakmica uvek možete da naučite", kazao je Milojević.

foto: Starsport©

Francuske novinare je zanimalo mišljenje o tome što je Zvezda bila u najtežoj grupi, sa PSŽ-om, Liverpulom i Napolijem i od koje ekipe je najviše naučila.

"Bili smo u izuzetno teškoj grupi. Da me pitate da li bih opet želeo ovakvu grupu, odgovorio bih sa da. Znali smo da igrati protiv PSŽ-a, Napolija i Liverpula je stvarno privilegija. Najbolji fudbal na svetu se igra u 'ligama petice' i imali smo tri kluba iz upravo tih. Sve tri ekipe su različite i svaka je dobra na svoj način. Toliko su dobre ekipe i imamo malo vremena da kažemo sve pozitivne stvari. Iz svake utakmice smo izlazili zreliji i bolji. To su sve ekipe koje su formirane za osvajanje Lige šampiona", naveo je Milojević.

Posebno je zahvalio navijačima.

"Tri prelepe utakmice smo igrali u Beogradu. Svaka čast navijačima. Beograd i Srbija su se predstavili u pravom svetlu. Drago mi je zbog toga i izuzetno sam ponosan", kazao je trener Crvene zvezde.

Kada je reč o samoj utakmici protiv PSŽ-a u poslednjem kolu Lige šampiona, Milojević je čestitao igračima na dobrom nastupu, bez obzira na to što rezultat nije bio povoljan.

foto: FK Crvena Zvezda

"Trebalo je da budemo hrabriji u prvom poluvremenu. Olako smo gubili lopte. Neću da ulazim u to da li je faul ili ne kod prvog gola, ali iz izgubljene lopte, ostavite prostor ovakvim igračima, jako je teško odbraniti se. Ponovo sam pokušao na pauzi da objasnim igračima da treba da igramo i mislim da smo bili hrabri, vratili se u igru i probali da rizikujemo sa dva sveža igrača. Došao je treći gol koji nikad ne smete da primite, a tek na ovakvom nivou. Bilo je veoma teško vratiti se. PSŽ je dvadesetak minuta drugog poluvremena imao ozbiljan problem, kakav je protiv malo koga imao. Ali, to je PSŽ, sve kada se uzme u obzir vidite tu moć, svuda su jaki", rekao je Milojević.

On je naveo da mu je žao zbog poraza jer nije prijatno kada se izgubi kako god se zvao protivnik i da mu je posebno žao kod trećeg primljenog pogotka jer je on demoralisao ekipu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track