ZVEZDAŠI, POKAŽITE VELIKO SRCE: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak i petak na stadionu "Rajko Mitić"
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

HUMANITARNA AKCIJA

ZVEZDAŠI, POKAŽITE VELIKO SRCE: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak i petak na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbal -

Zvezdina tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, biće održana u četvrtak i petak, 13. i 14. decembra, u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

Ovo je 15. put da crveno-beli klub organizuje akciju „Crveno-bela krv“, a svi dobrovoljni davaoci će dobiti posebnu nagradu.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome, dobiće na poklon vaučer za ulaznicu za večiti derbi na Marakani u prolećnom delu sezone.

Dobrovoljno davanje krvi biće moguće u četvrtak i petak od 10 do 18 časova kada je prilika da zvezdaši na pravi način završe godinu i pokažu kakvo srce imaju.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track