ZVEZDAŠI U IDEALNOM TIMU SUPERLIGE: Evo šta kaže petorka sa Marakane
Foto: Crvenazvezdafk.com

priznanja

ZVEZDAŠI U IDEALNOM TIMU SUPERLIGE: Evo šta kaže petorka sa Marakane

Fudbal -

Na svečanosti koju organizuju Zajednica Superligaša, proglašen je idealni tim jesenje polusezone fudbalske Superlige, u kojem su se našla čak petorica igrača Crvene zvezde.

Na manifestaciji "Prvi tim" proglašeno je najboljih 11 igrača koje su birali njihovi direktni rivali, odnosno kapiteni i treneri 16 klubova iz domaćeg prvenstva. Laskavo priznanje dobili su Milan Borjan, Filip Stojković, Miloš Degenek, Marko Marin i El Fardu Ben.

Crvena zvezda ujedno ima i najviše predstavnika u idealnom timu polusezone.

- Hvala svima koji su glasali za mene. Ovu nagradu ne bih mogao da osvojim bez mog stručnog štaba, posebno ne bez trenera golmana Dušana Gašića koji mi je posvetio sve vreme. Temeljno smo radili svaku analizu i pripremali se za utakmice, otuda ovakvi rezultati - naglasio je Borjan.

Popularni Žule Stojković treći put zaredom izabran je za najboljeg desnog beka.

- Dugujem veliku zahvalnost kapitenima i trenerima koji su glasali za mene. Velika je čast osvojiti nagradu. Hvala upravi Crvene zvezde, stručnom štabu i saigračima, da nije bilo njih ne bih ni ja bio ovde.

Reprezentativac Australije Miloš Degenek je prvi put dobio laskavo priznanje.

- Neću reći ništa novo, svi znamo da su za naše pojedinačne nagrade zaslužni svi, cela ekipa, stručni štab, uprava i naši navijači - poručio je Degenek.

Ben je dobio najviše glasova od svih igrača u veznom redu.

- Hvala vam što ste odabrali mene i naravno hvala mom timu. Posebnu zahvalnost dugujem treneru Vladanu Milojeviću koji mi je ulio samopouzdanje. Presrećan sam što sam deo ekipe koja igra fudbal na vrhunskom nivou.

Majstor fudbala Marko Marin je kompletirao crveno-beli kvintet u najboljem timu za jesenju polusezonu.

- Hvala svima, posebno moji saigračima koji su me u kratkom vremenu odlično prihvatili. Omogućili su mi da pokažem sve svoje kvalitete i da dobijem ovu nagradu - zaključio je Marin.

Napadač Milan Pavkov ovoj svečanosti dodao je humanitarnu notu. On je uručio novčanu nagradu od 100.000 dinara mlađim kategorijama Borca iz Čačka.

Zvezda je zvanje jesenjeg šampiona obezbedila tri kola pre odlaska na zimsku pauzu, a poslednji meč u 2018. godini odigraće na gostovanju Čukaričkom u subotu od 15 sati.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track