ŠOKANTAN EPILOG NA POMOLU: Partizan leti u beton ligu?
Foto: Starsport©

ističe rok od 48 sati

ŠOKANTAN EPILOG NA POMOLU: Partizan leti u beton ligu?

Fudbal -

Ukoliko se ispostavi da pretnje sa Topčiderskog brda nisu pucanje "praznim puškama", Partizan će naredne sezone igrati u Srpskoj ligi Beograd (treći rang takmičenja). To je najblaža kazna za svaki klub iz Superlige koji odluči da istupi iz takmičenja.

Evo ga, i 11. klub koji preti istupanjem iz lige i sve to u poslednjih pet godina! Posle Novog Pazara, Crvena zvezde, Donjeg Srema, Slobode, Radničkog iz Kragujevca, Metalca, Bačke, Napretka, Čukaričkog i Dinama na ovu "slavnu" listu dospeo je i Partizan.

Crno-beli su nezadovoljni što je odigran njihov meč protiv Mačve, a preostale utakmice 21. kola su odložene zbog vremenskih uslova. Čelnici Partizana dali su rok od 48 sati da se ispuni njihov zahtev za ponavljanjem meča ili će u suprotnom napustiti takmičenje.

foto: FK Partizan

- Klub zadržava pravo da, ukoliko se ovim njegovim zahtevima ne izađe u susret u roku od 48 časova od momenta podnošenja ovih zahteva i žalbe, prekine dalje učešće u Super ligi Srbije - saopštio je u subotu Partizan.

Pošto će u ponedaljak da istekne pomenuti rok, ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati. Vladimir Bulatović, direktor Super lige, odbacio je mogućnost da dođe do ponavljanja meča. Sa druge strane, u taboru "parnog valjka" ne pada im na pamet da prihvate da se meč protiv Mačve registruje postignutim rezultatom (0:0). Ako obe strane ostanu pri svojim stavovima sledeće sezone Partizan će igrati najverovatnije Srpsku ligu Beograd. Naime, propozicije takmičenja su jasne.

- Klub koji pre početka ili tokom takmičenja u Super ligi odustane od daljeg učestvovanja, u narednom ciklusu takmičenja biće premešten za dva ranga niži stepen takmičenja ili u najniži stepen takmičenja uz primenu odgovarajućih odredbi iz Disciplinskog pravilnika FSS - piše u članu 32. propozicija Super lige.

Dakle, opcija koja podrazumeva drastičniju kaznu zvala bi se slanje u najniži rang takmičenja ili u ovom slučaju Međuopštinsku ligu Beograd, grupa "B".

OVO ČEKA PARTIZAN AKO NAPUSTI LIGU?

* Neće igrati takmičarske utakmice do kraja tekuće sezone * Svi njegovi postignuti rezultati ove sezone se brišu * Finansijska kazna koju će odrediti organi takmičenja * Sledeće sezone biće član treće ili sedme lige u Srbi

Kurir sport / M. Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track