CRVENO-BELI SE DOKAZALI U EVROPI: Zvezdini igrači posle učešća u Ligi šampiona vrede NEVEROVATNIH 100 miliona evra! Evo kome je najviše skočila cena
Foto: Starsport©

Analiza Kurira

CRVENO-BELI SE DOKAZALI U EVROPI: Zvezdini igrači posle učešća u Ligi šampiona vrede NEVEROVATNIH 100 miliona evra! Evo kome je najviše skočila cena

Fudbal -

Videlo se na kom nivou su bili igrači na početku takmičenja u Ligi šampiona, a na kom su završili učešće, postali su bolji i naravno da sada svi više koštaju na tržištu, poručuje Ranko Stojić za Kurir

Za šest meseci vrednosti fudbalera Crvena zvezde drastično su skočile zbog sjajnih rezultata koje je klub zabeležio na evrosceni!

Eliminacija Salcburga (kluba koji je bez poraza u ovoj sezoni) kao i velika četiri boda u grupi sa Liverpulom, Napolijem i PSŽ-om doprineli su da igrači u crveno-belim dresovima dobiju na ceni! Ekipa koja je u junu vredela oko 44 miliona evra, sada se procenjuje na skoro 100 miliona!

Pre početka kvalifikacija pominjao se odlazak Pavkova za milion evra, Borjana za duplo veću sumu, Krstičić je isto tako imao ponudu vrednu dva miliona evra... Odričan odgovor sa Marakane doneo je rizik crveno-belima, koji se sada višestruko isplaćuje. Zaradila je Zvezda zbog sjajnih rezultata u Evropi, a pomenuti, ali i ostali igrači sada imaju daleko veću tržišnu vrednost.

foto: Dado Djilas

- Videlo se na kom nivou su bili igrači na početku takmičenja u Ligi šampiona, a na kom su završili učešće. Postali su daleko bolji igrači, jer su se nadmetali sa najboljim - ovim rečima počeo je priču za Kurir, Ranko Stojić, jedan od naših najcenjenijih fudbalskih menadžera.

Sve to odrazilo se i na njihovu cenu.

- Svim igračima je porasla vrednosti. To je sigurno. Čim je podignut nivo kvaliteta skočila je i cena. Osim igrača, Crvena zvezda je kao klub znatno podigla rejting. Sada će crveno-beli biti u daleko boljoj poziciji i kada dovode igrače. Klub je postao kredibilniji na evropskom nivou.

Naš sagovornik ističe da su Zvezdinim učešćem u LŠ dobili svi srpski igrači i klubovi.

- Apsolutno su svi na dobitku. To je uvek povezano. Tako je bilo kada su omladinske selekcije postale prvaci u Litvaniji i na Novom Zelandu, pa i ovo učešče seniora na SP je doprinelo većoj vrednosti igrača. Nije slučajno što je Crvena zvezda dovela Mitra Mrkelu, a zna se da je on bio deo upravo tih omladinskih reprezentacija Srbije. Njegova uloga je velika u svemu ovome, kao i Zvezdana Terzića. Možda će za njega neko reći "ovo ili ono", ali je činjenica da je Terzić napravio fantastičan posao! Bio je uporan, oformio tim sa pravim ljudima i ovo su rezultati. Novac je važan, ali ne i najbitniji, jer ako imate pravi upravljački tim, onda je mnogo lakše napraviti novac.

Poruka za kraj, više nego jasna.

- Da ovaj tim ostane malo duže zajedno, onda nema dileme da bi imali i rezultate u kontinuitetu. Imaju jako dobru perspektivu! Zvezda treba da bude primer drugima da se ugledaju na njih - jasan je Ranko Stojić.

foto: Starsport©

Njima je najviše skočila cena

Milan Borjan godine: 31 pozicija: golman vrednost pre LŠ: 1.500.000 evra sadašanja vrednost: preko 3.000.000 evra

Milan Pavkov godine: 24 pozicija: napadač vrednost pre LŠ: 800.000 evra sadašanja vrednost: oko 4.000.000 evra

Filip Stojković godine: 25 pozicija: desni bek vrednost pre LŠ: 1.500.000 evra sadašanja vrednost: 3.000.000 evra

Milan Rodić godine: 27 pozicija: levi bek vrednost pre LŠ: 2.000.000 sadašanja vrednost: preko 3.000.000 evra

Vujadin Savić godine: 28 pozicija: štoper vrednost pre LŠ: 1.500.000 evra sadašanja vrednost: 3.000.000 evra

Nenad Krstičić godine: 28 pozicija: zadnji vezni vrednost pre LŠ: 2.000.000 evra sadašanja vrednost: 4.000.000 evra

Dušan Jovančić godine: 28 pozicija: zadnji vezni vrednost pre LŠ: 500.000 evra sadašanja vrednost: 2.000.000 evra

Ovako se kretala vrednosti tima

VREDNOST TIMA 2017. godina 25.005.000 evra

VREDNOST TIMA 2018. godina 43.400.000 evra

VREDNOST TIMA 2019. godina Blizu 100.000.000 evra

Kurir sport / M. Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track