PRAZNE PUŠKE U NOVOSADSKOM DERBIJU: Vojvodina i Proleter podelili plen pred odlazak na odmor
Foto: FK Vojvodina

SUPERLIGA SRBIJE

PRAZNE PUŠKE U NOVOSADSKOM DERBIJU: Vojvodina i Proleter podelili plen pred odlazak na odmor

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine i Proletera igrali su danas nerešeno bez golova u 21. kolu Super lige.

Dve novosadske ekipe su na pauze otišle sa po 28 bodova.

Proleter je na sedmom, a Vojvodina na osmom mestu u fudbalskom prvenstvu Srbije.

Pred početak utakmice, najmlađi članovi kluba navijača i prijatelja FK Vojvodina uručili su poklon i priznanje golmanu crveno-belih Emilu Rockovu, koji je od njihove strane proglašen za najboljeg igrača „stare dame“ u 2018. godini.

Nakon što je utakmica počela, prva prilika viđena je u 21. minutu i to posle slobodnog udarca za Vošu. Sa oko 21-22 metra, šutirao je Mesarović, lopta je išla u donji desni ugao golmana Elesina, ali je čuvar mreže Proletera dobrom reakcijom sprečio pogodak, što je ujedno bila i jedina prava šansa u prvom poluvremenu.

Već na početku drugog dela meča, u 47. minutu, Graovac je dobro proigrao Gajića, koji je ušao u šesnaesterac i šutirao sa petnaestak metara iskosa, ali je Elesin istrčao i uspeo da odbrani. Na drugoj strani, pet minuta kasnije je sa oko 25 metara dobro šutirao Šćepanović, lopta je išla pod prečku, ali je Rockov uspeo da je izbije u korner.

U 72. minutu, iz slobodnog udarca sa oko 23 metra iskosa je šutirao i Đurić, a lopta je prošla nekoliko centimetara pored stative, baš kao i šest minuta kasnije, kada je, takođe iz slobodnog udarca, isti igrač šutirao, ali ovoga puta sa tri-četiri metra veće udaljenosti.

Možda najbolja prilika na meču usledila je u 83. minutu, kada je Gojkov šutirao sa oko sedam-osam metara iskosa, ali je Elesin odlično odbranio, a samo minut kasnije, Proleter je ostao sa igračem manje na terenu. Zbog prekršaja nad Lazarevićem na sredini terena, drugi žuti karton u timu gostiju dobio je Nemanja Čović, pa mu je sudija Petar Piper pokazao da mora da napusti igru.

Do kraja meča, Voša je još više pokušavala da dođe do pogotka koji bi joj izvesno doneo pobedu, ali nije uspevala da stvori pravu šansu pred protivničkim golom. Ostalo je 0:0, pa su i Vojvodina i Proleter, u poslednjoj utakmici u 2018. godini, osvojili po bod.

(Beta, Foto: FK Vojvodina)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track