ZVEZDA POBEDOM NA BANOVOM BRDU STAVILA TAČKU NA BLISTAVU JESEN: Crveno-belima ne smeta ni sneg, u ludom meču savladali Čukarički! Sve rešeno za 6 minuta (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGa Srbije

ZVEZDA POBEDOM NA BANOVOM BRDU STAVILA TAČKU NA BLISTAVU JESEN: Crveno-belima ne smeta ni sneg, u ludom meču savladali Čukarički! Sve rešeno za 6 minuta (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u, zbog snega, pet puta odlaganom meču 21. kola Superlige Srbije Čukarički 2:1 (2:1).

1 / 17 Foto: Starsport©

Meč je rešen u šest minuta prvog poluvremena. Zvezda je povela u 24. minutu kada je posle prejkršaja nad Boaćijem Ben iskoristio jedanaesterac. Dva minuta kasnije lepu akciju domaćih Luka Stevanović je pretvorio u izjednačenje, a na isteku pola časa igre Ričmond Boaći je vratio preimuđstvo na stranu ekuipe trenera Vladana Milojevića.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu imala priliku da još jednom sa bele tačke postigne gol, ali je posle faula anad Ebisiliom i drugog žutog kartona za igrača Čukaričkog Kopitovića, udarac Bena zaustavio Stevanović.

Čukarički je pružao solidan otpor sa igračem manje, a Zvezda je pretila uglavnom preko Ebisilija, kome je nedostajalo malo koncentracije u završnici napada, da se upiše u strelce.

Na drugoj strani “brđani” nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Borjana, ako se izuzme pokušaj Docića u 89. minutu sa dvadesetak metara, koji nije iznenadio golmana Crvene zvezde.

Zvezda je u poslednjoj utakmici prvog dela sezone upisala 19 pobedu u 21 utakmici i 59 bod, što je 15 više od trećeplasiranog Partizana i 12 više od Radničkog, uz meč više od Nišlija.

Čukarički se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 39 bodova, šest više od Napretka, koji ima meč manje.

U ostalim nedeljnim mečevima, Spartak je pobedio Voždovac sa 3:2, dok su Vojdvodina i Proleter odigrali meč bez golova.

Mečevi Zemun - Dinamo, Mladost - Rad i Napredak - Radnički Niš igraće se u ponedeljak.

U prvoj utakmici kola, u petak su u Beogradu Partizan i Mačva igrali nerešeno 0:0, dok je Radnik u Surdulici u subotu bio bolji od Bačke sa 3:2.

Tabela: Crvena zvezda 59 bodova, Radnički 47, Partizan 44, Čukarički 39, Napredak 33, Mladost 32, Proleter 28, Vojvodina 28, Radnik 28, Mačva 22, Voždovac 19, Spartak 19 Bačka 18, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj meča

90+1. minut - Milan Jevtović je u igri, izašao je Veljko Simić

89. minut - Dobar pokušaj igrača Čukaričkog i odbrana Borjana

83. minut - Solidan pokušaj Boaćija

82. minut - Čaušić je u timu Crvene zvezde zamenio Ebisilija. Sa druge strane umesto Đorđevića u igri je Vidosavljević

78. minut - Izašao je Luka Stevanović, a u ekipi Čukaričkog je Slobodan Tedić

72. minut - Bakljada Delija! Sudija Lukić čeka da se dim malo raziđe

69. minut - Degenek je glavom vratio loptu u kazneni prostor Čukaričkog, prihvatio je Ebisilio, ali nije uspeo da pogodi okvir gola

67. minut - Igra se između dva kaznena prostora, bez prilika za gol

60. minut - Đorđević je pokušao da ugrozi gol Crvene zvezde, ali nije bio precizan

56. minut - Kontra Čukaričkog, Ovusu je istrčao, ali nije imao snage da završi napad

49. minut - BEN PROMAŠIO PENAL! Kao i prvi, i ovaj jedanaesterac izveo je Ben, ali mu je ovaj put udarac da bele tačke zaustavio Stevanović

48. minut - PENAL I CRVENI KARTON! Drugi penal za Zvezdu i drugi žuti karton za Kopitovića zbog prekršaja nad Ebesiliom, koji je bio u velikoj prilici

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Jovančić je zamenio Krstičića u Zvezdi

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

45+1. minut - Bogosavac je pokušao da iznenadi Borjana, ali je golman Zvezde bio spreman

43. minut - Nema uzbuđenja kao u prvih pola satra igre

38. minut - Igra se brzo na obe strane terena

30. minut - GOOOOOOOOOOOOOL 1:2, Boaći! Kontra Zvezde, Krstičić je odigrao na stranu za Boaćija, a ovaj pogodio mrežu

30. minut - Ovusu je probao, Borjan brani

28. minut - GOOOOOOOOOL 1:1 Stojanović! Ovusu je proigrao Stevanovića, a ovaj video saigrača na sredini kaznenog prostora. Stojanović je šutirao i zatresao mrežu iza Borjana

24. minut - GOOOOOOOOOOL 0:1, Ben! Fudbaler Zvezde je loptu poslao u jednu, a golmana Čukaričkog u drugu stranu

23. minut - PENAL ZA CRVENU ZVEZDU! Docić se okliznuo, Boaći je krenuo prema golu, a oborio ga je Puškarić

19. minut - KAKVA PRILIKA ZA SIMIĆA! Krsdtičić je spojio sa golom mladog fudbalera čiji šut je zaustavio Stevanović

17. minut - Opet korner za Crvenu zvezdu! Degenek je probao glavom, ali preko gola

10. minut - Pokušao je Boaći, ali lopta je otišla kraj gola

9. minut - Posle prekida Savić je vratio loptu Degeneku, koji je izblokiran

3. minut - Pokušaj Ebisilia sa distance, golman Čukaričkog je odbio loptu u polje

1. minut - Utakmica je počela posle 5 odlaganja

Prvo poluvreme

Stadion: Čukaričkog. Sudija: Lazar Lukić

ČUKARIČKI: N. Stevanović – Đorđević, M. Stevanović, Puškarić, Bogosavac – Docić, Birmančević, Ovusu, Šapić - Tedić, Mudrinski

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Gobeljić – Jovičić, Krstičić – Ben, Ebesilio, Simić – Boaći

Meč kasni pola sata od provibitnog plana početka. Igraće se od 19.30

Delije su same čistile tribinu sa koje će gledati meč

Tok meča

Duel je trebalo da se igra u subotu od 15 časova, ali je teren stadiona na Banovom brdu bio prekriven snegom, pa je odlučeno da se meč odloži. Klubovi su se zatim saglasili da se duel igra u nedelju, a Zvezda je pomogla domaćinima da očiste teren i osposobe ga za meč, čije je odlaganje izazvalo buru i pretnje Partizana, koji je zapretio da će ako se ne poništi njegov meč sa Mačvom (0:0) igran u petak istupiti iz takmičenja.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević uoči duela sa Čukaričkim, njegovim bivšim klubom, kaže da želi da trijumfalno završni jako uspešnu 2018. godinu.

"Čeka nas poslednja, izuzetno teška utakmica u ovom delu sezone i u ovoj godini. Gostujemo ekipi koja ima najbolji kontinuitet igara od početka prvenstva i nije mnogo menjala sastav. Spremićemo se na najbolji mogući način i bez obzira na vremenske prilike, verujemo da ćemo pružiti maksimum i nadam se završiti godinu trijumfalno kako smo i počeli", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Zbog povrede u sastavu neće biti sigurno Milana Pavkova, a i još neki igrači su se žalili sa istim problemom.

Milojević nije želeo da sada priča o prelaznom roku dok je još uvek period utakmica.

"Za nas je najbitniji duel sa Čukaričkim i samo o njemu razmišljam. Posle toga ćemo mi iz sportskog sektora sesti i videti šta nam je činiti. Nerealno je pričati o tome pre ponedeljka, igrači će malo i odmarati, ali za nas nema predaha jer se odmah spremamo za prolećni deo".

On se još jednom dotakao nastupa Zvezde u Ligi šampiona, ali nije želeo da priča o tome da li bi učinak bio bolji da je bilo manje povreda igrača.

"Ne možemo da razmišljamo na takav način, u smislu" E da smo imali ovog ili onog igrača...". Nismo imali ni vremena, igrali smo u ritmu sreda-nedelja uz brojna putovanja. Imam jako dobar tim i presrećan sam sato je svaki igrač pružio maksimum i uspevao da nadoknadi bilo čije odsustvo. Postoji žal što nisam mogao nijednom na sve da računam, kao trener bih voleo da uvek mogu da računam na sve i da izaberem najbolje oružje za datu utakmicu", završio je Milojević.

Trener fudbalera Čukaričkog Simo Krunić poručio je da bi bio zadovoljan i remijem protiv Crvene zvezde na kraju prvog dela Superlige Srbije.

"Videli smo svi šta je Crvena zvezda pokazala ove jeseni, u evropskim takmičenjima i na domaćim terenima. Ostvarili su odlične rezultate. Ovo je poslednja utakmica u godini, za nas dolazi u najbolje moguće vreme, radujemo se spektaklu. Za duel protiv Zvezde nije nam potrebna posebna motivacija", istakao je Krunić.

Izuzev suspendovanog Asmira Kajevića, Krunić nema problema sa povredama igrača.

"Imamo veliki fond kvalitetnih igrača na raspolaganju i, kao uvek u takvim

situacijama, imam slatke muke oko sastava tima. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat protiv protivnika kakav je Crvena zvezda, a zadovoljni bismo bili da ne izgubimo".

Krunić se nije složio sa konstatacijom novinara da bi prednost Čukaričkog mogao da bude umor i emotivna istrošenost Zvezde posle duela sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

"Znam da ce Zvezda ozbiljno ući u utakmicu protiv nas. Nema neke specijalne pripreme za duele protiv Zvezde, Partizana ili drugih rivala. Bodovi se gube i osvajaju i protiv njih, i protiv slabijih timova. Opet, jasno je da dobar rezultat protiv ovakvih protivnika ne donosi samo jedan ili tri boda, već mnogo više. Crvena zvezda je pokazala tokom čitave sezone da ima dva pođednako dobra tima na raspolaganju, igrali su paralelno na tri fronta, sa velikim uspehom", zaključio je on.

Utakmica na Banovom brdu počeće u 19.30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track