KRALJ ILI KATALONAC: Posle Reala i Barselona želi Jovića!
Foto: EPA/RONALD WITTEK

pobiše se za srbina

KRALJ ILI KATALONAC: Posle Reala i Barselona želi Jovića!

Fudbal -

Sportski menadžment Blaugrane vidi mladog Srbina kao idealnu zamenu za Urugvajca Luisa Suareza

Čelnici Barselone vide Srbina Luku Jovića kao najbolju zamenu za Luisa Suareza! Samo dan posle interesovanja Reala iz Madrida za sjajnog napadača Ajntrahta iz Frankfurta, u igru je ušla i Barselona. Katalonci imaju novac i ime kojim bi privukli nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

Ajntraht će tokom leta aktivirati otkupnu klauzulu od Benfike i platiti Srbina 12 miliona, a onda pokušati da ga proda za 50 miliona evra u neki jači tim. I Portugalci trljaju ruke jer će od tog transfera imati 30 odsto. Luka Jović je prvi strelac Bundeslige sa 10 golova. U Barseloni su svesni da Luis Suarez, koji ima 32 godine, neće još dugo biti u optimalnoj formi i traže najbolje rešenje za njegovu zamenu.

Trener Barselone Ernesto Valverde vidi Luku Jovića kao idealnog napadača za budućnost. Po svojim karakteristika neodoljivo podseća na Urugvajca Suareza. Srbin brzo razmišlja, odlično igra sa obe noge i glavom, a ima istančani njuh za pravog golgetera.

Ukoliko ne uspeju da kupe Luku Jovića, Katalonci imaju rezervni spisak na kojem su Timo Verner iz Lajpciga, Kasper Dolberg iz Ajaksa, Krištof Pjatek iz Ðenove, Lilov Nikolas Pepe i Seltin Maksi Gomez.

Od Srba u Barseloni radili su treneri Radomir Antić i Ljubiša Bročić, dok je kao fudbaler dres nosio Dragan Ćirić.

Zimska želja

I Bane na Nou kampu

Ove zime bi u Barselonu mogao da dođe još jedan Srbin. Već mesecima se piše da Katalonci pomno prate Branislava Ivanovića, štopera Zenita. Posle povreda Samuela Umtitija i Tomasa Vermalena, sportski menadžment Barse vidi bivšeg srpskog reprezentativca kao idealno pojačanje u januaru. Ivanoviću na leto ističe ugovor sa ruskim klubom i ne bi trebalo da bude skup ukoliko Barselona odluči da ga kupi.

Ovi klubovi žele Luku Jovića

Real Madrid Barselona Liverpul Bajern Borusija Dortmund Napoli

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track