STARE STAZE NOGE GAZE: Murinjo već našao novi posao! Da li ovo znači da se Portugalac vraća na dobro poznato mesto?
Foto: AP

OPA

STARE STAZE NOGE GAZE: Murinjo već našao novi posao! Da li ovo znači da se Portugalac vraća na dobro poznato mesto?

Fudbal -

Prema saznanjima “El Paisa”, prvi čovek “kraljevskog kluba” razmatra mogućnost povratka portugalskog stručnjaka na “Santijago Bernabeu”

Španci će na ovaj način pokušati da izvuku maksimum iz naredne sezone pošto će im ova najverovatnije biti za zaborav.

Eksperiment sa Đulijanom Lopetegijem nije dao rezultat, “gašenje požara” je povereno nekadašnjem fudbaleru Santijagu Solariju, a prvi čovek Reala je mišljenja da bi “Posebni” mogao da dosadašnju turbulentnu sezonu transformiše i usmeri je u trofejnom smeru na kojem su “kraljevići” bili pod vođstvom Zinedina Zidana.

Murinjo je s madridskim velikanom, na čijoj klupi je sedeo od 2010. do 2013. godine, osvojio jednu Primeru i jedan Kup kralja.

Podsetimo, engleski fudbalski velikan Mančester Junajted uručio je otkaz menadžeru Žozeu Murinju zbog serije loših rezultata, objavljeno je na sajtu kluba.

Iako su britanski mediji ranije preneli da jak ugovor i veliko obeštećenje od 26 miliona evra štite Murinja, uprava Junajteda odlučila je da raskine saradnju nakon poraza u derbiju od Liverpula (3:1).

"Klub želi da se zahvali Murinju na radu u Mančester Junajtedu i želi mu uspehe u budućnosti", saopštio je Junajted.

Ekipa, čiji je deo srpski reprezentativac Nemanja Matić, do kraja sezone imaće privremeno rešenje na klupi u vidu Ola Guna Solskjera , a tek od leta trajnog naslednika Murinja.

Matić je, pored Lukakua, jedan od dvojice fudbalera koji su stali u zaštitu Portugalca i jedini koji su želeli da slavni trener ostane na mestu šefa struke kluba iz Mančestera.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track