RIBERI SLOMIO LAJPCIG: Bajern u finišu do pobede i drugog mesta
Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

BUNDESLIGA

RIBERI SLOMIO LAJPCIG: Bajern u finišu do pobede i drugog mesta

Fudbal -

Srpski fudbaler Luka Jović s dva gola predvodio je Ajntraht iz Frankfurta do remija od 2:2 sa Majncom, dok je Bajern Minhen na svom terenu sa 1:0 pobedio Lajpcig u utakmicama 16. kola Bundeslige.

Ajntraht je na gostovanju u Majncu dvaput bio u zaostatku, ali je Jović oba puta uspeo da donese izjednačenje, a kasnije će se i ispostaviti bod svom timu.

Majnc je poveo golom Robina Kuaisona u 10. minutu, da bi Jović na asistenciju Filipa Kostića u 31. izjednačio po prvi put.

Samo pet minuta kasnije Majnc je ponovo pogotkom Kuaisona došao do prednosti, ali je srpski fudbaler, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, doneo izjednačenje.

U drugom delu meča, Majnc je za nijansu bio bliži pobedi, ali mu to nije pošlo za rukom.

Jović je s dva gola, ukupno 12, ponovo izbio na deobu prvog mesta liste strelaca Bundeslige zajedno sa napadačem Borusije Dortmund Pakom Alkaserom.

Ajntraht je nakon večerašnjeg remija peti na tabeli sa 27 bodova, dok je Majnc 11. sa 20 bodova.

Bajern Minhen se mučio protiv Lajpciga, ali je u finišu utakmice ipak uspeo da dođe do gola koji je na kraju i doneo pobedu.

Strelac jedinog pogotka bio je Frank Riberi u 83. minutu.

Bajern je na deobi drugog mesta Bundeslige sa Borusijom Menhengladbah, pošto oba tima imaju po 33 boda, dok je Lajpcig četvrti sa 28.

Frajburg je na svom terenu igrao nerešeno 1:1 sa Hanoverom, a isti rezultat viđen je i na meču izmedju Verdera i Hofenhajma.

(Beta, Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track