OTAC MI JE UBIO MAJKU, A ONDA PRESUDIO SEBI! Teška životna priča fudbalera koji nije prezao da se pobije na terenu, ali i van njega! UTERIVAO JE STRAH U KOSTI SVIMA (VIDEO)
Foto: EPA / Lars Moeller

NEOBIČNA BIOGRAFIJA

OTAC MI JE UBIO MAJKU, A ONDA PRESUDIO SEBI! Teška životna priča fudbalera koji nije prezao da se pobije na terenu, ali i van njega! UTERIVAO JE STRAH U KOSTI SVIMA (VIDEO)

Fudbal -

Bivši danski fudbalski reprezentativac Stig Tefting otvorio je dušu za britanske medije i pričao o temama o kojima je do sada ćutao.

Nikome od napadača svetskih fudbalskih reprezentacija nije bilo svejedno kada bi se krajem devedesetih godina prošlog veka ili početkom ovog susreo sa Danskom. Na drugoj strani terena stajao je Stig Tefting, zadnji vezni, koji kao da se držao stiha kultnog sarajevskog benda Elvis Dži Kurtović da "igrač može proći, ali lopta nikad".

Kada je bio besan, tukao je koga je stigao, saigrače, protivnike, navijače, pa čak i paparace od koji je jedan završio u ledenoj reci. Popularna "Kosilica" je provela i neko vreme iza rešetaka, a član je motorističke bande i vatren navijač Arhusa. Surov, jak i ludačkog izgleda, uterivao je strah u kosti gde god se pojavi. Sa loptom je malo toga znao, ali je neznanje nadoknađivao savršenom spremom, životinjskom snagom i odlučnošću bez premca. Odigrao je i 42 utakmice za rodnu Dansku i ostao zauvek u srcima navijača svih klubova za koje je nastupao.

Dok je igrao fudbal za Hamburger i Bolton Stig Tefting je bio poznat kao prava zver na terenu, ali i van njega, koja nije birala koga će da pošalje u bolnicu.

Iako je igrao za Bolton samo jednu polu sezonu, zasigurno je ostavio trag i to uglavnom na cevanicama svojih protivnika. Vonderersi su ga potpisali u februaru 2002. godine, a on je ubrzo završio u zatvoru zbog fizičkog napada.

Igračku karijeru završio je 2007. godine u Randersu. Od nekada velike prznice sa terena, pretvorio se u mirnog porodičnog čoveka. I dalje je u fudbalu, koji mu je ostao velika strast.

Otac ubio majku, pa presudio sebi

Stig Tefting je šokirao britansku javnost kada je progovorio o teškom detinjstvu koje je preživeo i koje ga ja umnogome formiralo kao ličnost. Naime, njegov otac je pucao majci u glavu, a potom presudio sebi. Tefting je imao samo 13 godina kada je ostao bez oba roditelja.

"Bila je subota, vraćao sam se sa treninga i približvao kući. Prvi razlog za zabrinutost u tom trenutku bilo je kada nisam video nikoga na prozoru. Uvek bi me neko sačekao i pozdravio me. Zvuk bicikla koji je škripao kada bih se približavao kućio bio je znak da se neko pojavi na prozoru. Kada sam ušao u stan naš pas je potrčao prema meni. 'Nešto se desilo' pomislio sam. A onda sam ugledao leš mog 41-godišnjeg oca. Ležao je u hodniku u lokvi krvi. Lovačka puška je bila pored njega. Pored je ležala moja majka. Imala je samo 34 godine", seća se najtežeg životnog momenta slavni fudbaler.

foto: EPA / Lars Moeller

"Moj otac je upucao moju majku, a onda presudio sebi. Ostavio je svoje jedino dete samo na svetu da otkrije tu strašnu scenu. Samo dve nedelje pre mog 14. rođendana... To te sve oblikuje kao čoveka", rekao je Tefting.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track