KAKO JE SAVO MILOŠEVIĆ LOŠE IGRE I SKUP UGOVOR MOGAO DA PLATI GLAVOM: Trojica naoružanih Italijana su pokušala da mu opljačkaju kuću i ostave ga bez ičega! Kada je saznao ko mu je to naručio, tek tada mu NIJE BILO DOBRO!
Foto: Starsport

da se ne zaboravi

KAKO JE SAVO MILOŠEVIĆ LOŠE IGRE I SKUP UGOVOR MOGAO DA PLATI GLAVOM: Trojica naoružanih Italijana su pokušala da mu opljačkaju kuću i ostave ga bez ičega! Kada je saznao ko mu je to naručio, tek tada mu NIJE BILO DOBRO!

Fudbal -

Savo Milošević je svoje odlične partije na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, na kome je i podelio titulu najboljeg strelca, „naplatio“ za te godine velikim transferom u tada jedan od najboljih italijanskih timova Parmu.

Ipak, iako su se od njega očekivale odlične partije među „Mlekadžijama“ i rešetanje protivničkih mreža, to se nije dogodilo, jer se Savo u Italiji nije najbolje snašao, pa nikada nije zaigrao na nivou na kom se to od njega očekivalo. Ipak, da njegov boravak u Italiji ne prođe nezapamćeno, najzaslužniji je jedan incident van terena, o čijoj kontroverznoj pozadini se još dugo posle njega pričalo na „Čizmi“.

Krajem jula 2001. godine u večernjim satima kada se vratio u svoj dom u Parmi iz trening kampa u Francuskoj, Savo Milošević je zatekao u dvorištu svoje kuće čak četvoricu naoružanih pljačkaša, ali ga to nije uplašilo. Milošević je odbio da im preda ključeve od kuće i udario je jednog od provalnika pesnicom u glavu. Ipak, pljačkaši su bili naoružani, pa su mu zapretili pištoljem, posle čega Savo nije imao drugog izbora nego da im preda ključeve od kuće. Pljačkaši su zatim ušli u unutrašnjost doma, ali nisu uspeli da nađu bogatstvo koje su očekivali, pa su na kraju “samo” skinuli sa ruke Miloševića sat marke “Roleks” i uputili se u nepoznatom pravcu. Pošto su mu samo nekoliko meseci ranije iz kuće nestala dva skupocena automobila, mnogi su se pitali da li je moguće da srpski fudbaler toliko nema sreće i zašto je baš on od svih fudbalera meta nasilnika?!

Savo, iako je možda i znao odgovor na pitanje, o tome nije želeo javno da govori, već je za medije kratko govorio o tome kako je pljačka izgledala: “Kada sam video pištolj uperen u glavu, zaustavio sam se. Dao sam im ključ od moje kuće, a onda smo svi ušli tamo, gde su me pitali za ključ od mog sefa. Ali ja nemam sef kod kuće – možda su blefirali. Rekao sam im da uzmu sve što žele i skinuli su mi moj zlatni “Roleks” sa ruke i pobegli čak i ne setivši se da uzmu moj novčanik. Posle par minuta došla je policija. Srećom, moja porodica nije bila kod kuće.” – rekao je nekoliko dana posle incidenta Milošević.

Iako je javnost tih dana nastavila sa nagađenjem pozadine incidenta, “prašina” se vrlo brzo slegla i incident je zaboravljen. Ipak, da se ponovo pokrene priča o ovim dešavanjima zaslužan je tadašnji saigrač Save Miloševića, Matijas Almeida, koji je čak 11 godina kasnije šokirao sportsku javnost ispričavši svoju verziju o razlozima napada na srpskog fudbalera.

Almeida je rekao da pljačka Miloševića nije bila slučajna i da je nju naručio niko drugi nego tadašnji predsednik Parme Stefano Tanci, koji je po Almeidi nezadovoljan visinom ugovora srpskog fudbalera, ali i njegovim partijama na terenu želeo da ga uz pomoću mafijaških metoda natera da napusti klub?! Almeida je tvrdio da je slične stvari doživeo i on lično i da su to metodi po kojima je Tanci radio.

Iako su posebno italijanski mediji bili šokirani ovim dešavanjima i Almeidinom pričom, reakcija državnih organa Italije je izostala, pa se nikada u ovom slučaju nije otišlo dalje od natpisa u medijima. Ipak, mnogim ljubiteljima sporta ostala su u sećanju ova neverovatna dešavanja, u kojima je Savo Milošević gotovo izvesno isključivo zbog loših partija na terenu i previsokog ugovora jedva uspeo da izvuče živu glavu i morao lično da se opračunava sa italijanskim opasnim momcima.

Kurir sport/Sportskasećanja.com

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track