ENGEZI STARTOVALI HRVATA:  Vidiću, ti li si?!
Foto: Profimedia/privatna arhiva

HIT PRIČA

ENGEZI STARTOVALI HRVATA: Vidiću, ti li si?!

Fudbal -

Student iz Hrvatske Mateo Grdanjski obožava fudbal, a posebno legendarnog srpskog defanzivca Nemanju Vidića!

Pomalo neuobičajeno za današnje vreme, ali sport ne poznaje granice. Mateo kaže za Kurir da mu se Vidić oduvek sviđao kao fudbaler i osoba, a zanimljivo je da i fizički liči na nekadašnjeg asa Mančester junajteda.

- Jednom sam igrao PES sa prijateljem koji mi je rekao da baš ličim na Nemanju. Ja sam već bio impresioniran njegovim viteškim stavom, hrabrošću, a istovremeno i skromnošću. Ta osobina nije tipična za današnje igrače, a Vidića čini jos boljim i posebnijim - kaže Mateo.

foto: Privatna Arhiva

Momak iz okoline Zagreba često nosi dres Junajteda, a izdvaja anegdotu kada su ga u jednom noćnom klubu na Krku startovali Englezi misleći da je Vidić. - To se desilo u Malom Lošinju. Bila je tu ekipa iz Engleske i mislili su da sam ja Nemanja. Častio sam ih pićem i potpisao nekoliko autograma. Bila je fora, nadam se da se originalni Nemanja neće naljutiti - dodaje Mateo.

Sa majkom Dražena Petrovića
Sa majkom Dražena Petrovićafoto: Privatna Arhiva

Grdanjski se ne obazire na razmirice i užasne sukobe koja su imala dva naroda devedesetih.

- Mi mlade generacije ne smemo biti opterećeni lošim stvarima iz prošlosti. Naprimer, ja sam iz Zagreba, studiram na univerzitetu u Mariboru, a mnoge moje kolege su iz država bivše Jugoslavije. Osim dobre zezancije, nisam imao nikakvih drugih problema. Svi smo mi svesni, a želimo svojim porodicama, a na kraju i državama iz kojih dolazimo bolju budućnost. Sport i sportisti kao što su Vidić u Srbiji ili Modrić u Hrvatskoj po mom mišljenju mogu samo pridoneti da mi mlađi izgradimo bolju ekonomsku situaciju i ostalo. Pa sigurno je malo netipično da netko iz Hrvatske voli Vidića, ali verujem da ga mnogi cene jer biti kapitan jednog Mančester junajteda ili Reala, e to mogu samo veliki. Sa velikim zadovoljstvom mogu vam reći da je jedan moj kolega s fakulteta navijao za Hrvatsku na poslednjem SP u Rusiji. Na momente čak možda i više od mene - kaže Mateo i otkriva da bi jako želeo da upozna originalnog Nemanju.

Kurir sport/Predrag Gajić, foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track